müthiş proje... | " /> müthiş proje... | "/>

En Sıcak Konular

Teröre karşı müthiş proje...

27 Ekim 2008 07:58 tsi
Teröre karşı müthiş proje... 
Terör suda boğulacak...

Teröre baraj

Ankara'da, terörle etkin mücadele için alternatif çözüm arayışları sürüyor. Her türlü proje gündemde. Hem askeri yöntemler hem sivil açılımlar tartışılıyor.

Bu çalışmalardan birisi ise bugüne kadar konuşulanlardan çok farklı. Başlangıçta biraz Zihni Sinir projesi gibi algılanıyor. Fakat detaylarına indikçe 'aslında ilginç bir proje' dedirtiyor. Hatta bir taşla birden fazla kuş vurmaya da müsait. Özetle terör suda boğulacak.

 Genelkurmay Başkanlığı ile Çevre Bakanlığı kurmayları proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bazı adımlar atıldı. Proje kısa sürede bitirilecek. Şırnak, Hakkari başta olmak üzere Güneydoğu'daki tüm akarsular üzerine irili ufaklı barajlar inşa edilecek.

Şırnak, Uludere, Ballı, Kavşaktepe, Çetintepe, Gölgeli, Beyyurdu, Aslandağı... İnşa edilecek barajlardan bazıları. Bir kısmı özel sektör tarafından inşa edilecek barajlarla teröristlerin geçiş yolları kapatılacak. Bazı barajlar ise mağaraları doldurarak teröristlerin kullanmasını engelleyecek.

Sadece Ilısu Barajı'nın 600 mağarayı kullanılamaz hale getirmesi, geçiş yollarını kapatacak olması bu projenin önemini de ortaya koyuyor. Vadiler ise artık göl halini alacağı için teröre karşı çevreci bir çözüm bulunmuş olacak. Bu barajlardan elde edilen enerjiden de ayrıca sınır hattı aydınlatılacak.

Şırnak ve Hakkari sınır bölgeleri aydınlatılarak sınır güvenliğine de katkı sağlanmış olacak. Barajların ekonomiye ve bölge halkının istihdamına yönelik katkıları ise işin ekstrası. Terörle mücadelede ortaya atılan en ilginç projelerden birisi olduğu muhakkak. Üstelik en çevrecisi olduğu da kesin.

Adem Yavuz Arslan / Bugün



Bu haber 1,370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,314 µs