En Sıcak Konular

Bir İstanbul klasiği: Kent yağmura teslim oldu

26 Ekim 2008 19:24 tsi
Yazı boyutu İstanbul'da dün başlayan yağmur, geceyarısından itibaren etkisini artırarak sağanağa dönüştü. Gün boyu etkili olan yağış, su baskınlarına yol açtı. İstanbul'un pek çok noktasında trafikte sorunlar yaşanıyor.

Şiddetli yağış özellikle Avrupa yakasında Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa ve Avcılar ilçelerinde etkili oldu.

Esenler ve Bağcılar'da çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Bazı ev ve işyerlerinde vatandaşlar su baskınları nedeniyle mahsur kaldı.

Arnavutköy Taşoluk mahallesinde çok sayıda evi su bastı, evlerdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Gün boyu devam eden yağışla, ıslah edilmiş olmasına rağmen Ayamama deresi de taştı.

İkitelli-Halkalı-Güneşli güzergahında Basın Ekspres Yolu trafiğe kapandı. Atatürk Havalimanı'na giden çevreyoluna da taşan su, trafikte aksaklıklara neden oldu.

Kentte son durum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), son 24 saat içinde 25'i itfaiyeye, 10'u Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'ne, 119'u da İSKİ'ye olmak üzere toplam 154 su birikintisi ihbarı yapıldığını bildirdi.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, kenti cumartesi öğle saatlerinden  itibaren etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havanın, pazar sabahı miktarını veşiddetini artırdığı belirtildi.

Meteorolojik ihbarlar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin orta düzeyde alarma geçerek su birikintisi ve baskınlara karşı tedbir aldığı vurgulanan açıklamada, son 24 saat içinde itfaiyeye 25, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'ne 10 ve İSKİ'ye 119 su birikintisi ihbarı yapıldığı kaydedildi.

Alt geçitler ile bazı ev ve iş yerlerindeki suların ekipler tarafından boşaltıldığı belirtildi, Yağışın İstanbul barajlarına yaradığı ve metrekareye ortalama 55 kilogram yağış düştüğü ifade edildi.

Bu arada Meteorolijiden yapılan açıklamada yağışın bu gece de süreceği, yarın etkisini kaybedeceği, Salı günü ise yağış beklenmediği kaydedildi.



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,947 µs