En Sıcak Konular

'Fitneye fırsat vermeyeceğiz'

26 Ekim 2008 19:05 tsi
'Fitneye fırsat vermeyeceğiz' Protestolarla karşılandığı Tunceli gezisinden dönen Başbakan Erdoğan, Kırıkkale'de birlik, beraberlik mesajı verdi, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Biz ne kadar dayanışma içerisinde olursak, terör o kadar kan kaybedecektir, bunu böyle biliniz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve TOKİ Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmaya, halk ozan Neşet Ertaş'ın, ''Dost elinden gel olmazsa varılmaz, rızasız bahçenin gülü derilmez, kalpten kalbe bir yol vardır görülmez, gönülden gönüle yol gizli gizli'' dizeleriyle başladı.

Vatandaşların, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sözleri üzerine Erdoğan, ''Biz, sizlerle gurur duyuyoruz'' diyerek, şunları kaydetti:

''Bizim sizlerle aramızda gönülden gönüle giden bir yol var. Üstelik bu yolda gizli değil, burada olduğu gibi apaçık. Vatandaşımızla gönül bağı kopuk olanların asla anlayamayacağı bir yol bu. Biz, bu yola çıkarken, Aşık Veysel'in sözüyle şunu söylemiştik; (Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece). Evet gideceğiz gündüz gece, durmak yok, yola devam. Bu can, bu tende kaldıkça bu güzel topraklarımıza hizmet, bizler için şandır, şereftir. Zira (baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş meğer) anlayışıyla biz bu yolculuğumuza devam ediyoruz. Bu hoş sedayı, biz bırakacağız inşallah bu gök kubbede.''

Tunceli ziyaretini anımsatan Başbakan Erdoğan, oradaki vatandaşlarla kucaklaştıklarını belirterek, ''Bugün Kırıkkale'deyiz, sizlerle birlikteyiz. Türkiyemizin sorunlarının çözümü işte bu ikisinin bir arada yapılabilmesinden geçiyor. Hem Tunceli'de, hem Kırıkkkale'de, ülkemizin her yanında aynı anlayış, aynı heyecan hakim olmadan önümüzdeki engelleri aşamayız. Türkiye'yi aynı ruhla, aynı anlayışla kucaklamadan aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerleyemeyiz'' diye konuştu.

-6 ŞERİTLİ YOLLAR-

Erdoğan, Türkiye'nin tüm yörelerinde yaşayan vatandaşları aynı hislerle bağrına basan ve tüm bölgeleri aynı anda kalkındırmaya çalışan bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

Yıllar yılı, ''batı ile doğuyu, kuzey ile güneyi birbirinden ayıran'' anlayışla hareket edildiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Ülkemizin bazı bölgeleri ihmal edildi. Maalesef bölgesel milliyetçilik yapıldı. Maalesef etnik milliyetçilik yapıldı. Maalesef dinsel milliyetçilik yapıldı ve bunun bedellerini hala ödemeye devam ediyoruz. İşte şimdi bunları tamamıyla ortadan kaldırma dönemi. 780 bin kilometrekarelik vatan toprağımızın tamamını abad etmenin dönemini yaşıyoruz.

İstiyoruz ki suyu olmayan bir ilimiz kalmasın, istiyoruz ki suyu olmayan bir ilçemiz kalmasın, istiyoruz ki suyu olmayan köyümüz kalmasın. İşte bunun için KÖYDES Projelerini başlattık. Su medeniyettir. Eğer medeni olacaksak önce bunu halledeceğiz.

79 senede 6 bin kilometre duble yol yaptılar. 5,5 senede biz 9 bin kilometre duble yol yaptık. İşte bizim farkımız bu. Bu farkı anlayamayanlar var ama benim milletim anlıyor. İşte meydan burada. Meydanların dili bunu söylüyor. Bu işler lafla olmuyor. Bunu hala anlayamayanlar var. Anlamak istemeyenler var ama aklıselim anlıyor. Bizler diyoruz ki yılmadan, usanmadan bu hizmete devam edeceğiz. Hani diyorlar ya 'at denize, balık bilmezse halik bilir'. Mesele bu. Milletim gerçekleri görüyor, yapılan ve yapılmakta olan hizmetleri görüyor.

Ulaştırma Bakanıma diyorum ki Hazine'ye ait yerleri gördüğünüz zaman iki şeritli yapmayacaksınız. İki geliş, iki gidiş olmayacak. Ya? üç gidiş, üç geliş olacak. Bundan sonra bunu yapacağız. Niye söylüyorum bunu? Zira halkımın artık yaşam standardı yükseliyor. Her gün Türkiye'de trafiğe giren araç sayısı artıyor. Bu araç sayısı arttığına göre bizim de yoğun bir şekilde yolları yapmamız lazım. Bu altyapıyı yapmamız lazım ki benim vatandaşım trafikte rahat seyir etsin ve kaza riski asgariye insin.

Biz, cumhuriyetimizin 100. yılını dünyanın en büyük ekonomisinden bir tanesi haline gelmiş Türkiye'de kutlamak istiyoruz. Biz ülkemin neresinde yaşarsa yaşasın hiçbir vatandaşın sosyal güvencesiz kalmamasını, hiç derdinin kalmamasını, geçim sıkıntısı çekmemesini istiyoruz. Bunun için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu ülkenin demokratik hak ve özgürlüklerden en geniş manada istifade etmesini, herkesin devletine, ülkesine güçlü bir mensubiyet duygusuyla bağlanmasını istiyoruz. Peki demokratik hak ve özgürlükler noktasında ideal olanı yakaladık mı? Hayır, yakalamadık. Bakın bu kadar açık söylüyorum, hayır yakalamadık. Ancak bunun mücadelesini hep beraber veriyoruz, vereceğiz. En ideal olana er veya geç ulaşacağız. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti lafla olmaz. Bunu beraber elde edeceğiz. Bu bir mücadeledir. Bu mücadeleyi beraber kazanacağız. Er ya da geç kazanacağız. Çünkü bizim arzumuz, isteğimiz, bu ülkede, bu ülkenin hiçbir ferdinin dışlanmadığı, hor görülmediği, hor bakılmadığı bir 70 milyon.''

-''TÜRKİYE, EN ÖNEMLİ AKTÖRLERDEN''-

Kırıkkale'ye hizmetlerden örnekler veren Başbakan Erdoğan, kentin yol, su ve doğalgaz sorunlarının çözüldüğünü ifade etti.

Tüm vatandaşların huzur, refah ve kardeşlik içinde yaşamalarını istediklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Türkiye bugün bölgesinde katkısı istenen, görüşü alınan en önemli aktörlerden biridir. Bölgesel birçok ihtiyaçta Türkiye'nin katkısının aranması hem Türkiye'nin önemini gösterir hem de güvenilir olduğunu. İşte bu yüzdendir ki 2009-2019 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliğine Türkiye birinci sıradan seçildi. Bu, yan gelip yatarak olmadı. 5 yıl önce müracaat ettik ve hamdolsun çalışmamızın neticesini aldık 47 yıl aradan sonra. Bu, karşı tarafa verilen güvencenin neticesidir. Bunlar durup dururken olmuyor ama şu anda anamuhalefetine, muhalefetine sorsan bunu bile lekelemeye çalışırlar. Hayırlı, güzel bir iş yaptınız demezler. Söyleyecekleri şeyler bellidir. Dedik ya 'at denize balık bilmezse halik bilir'. Biz işimizi yapmaya devam edeceğiz.

Bize yakışan, farklılıklarımız üzerinde değil, müştereklerimiz üzerinde yoğunlaşmak, kardeşlik hukukumuzu geliştirmektir. Bize yakışan, gönlümüzü ve kollarımızı olabildiği kadar geniş açarak kimseyi dışarıda bırakmamaya çalışmaktır.''

-''BİRBİRİMİZİ ÇOK SEVECEĞİZ''-

TOKİ tarafından yaptırılan 632 konutun anahtarlarını sahiplerine teslim edeceklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Canlarını bu ülkenin ve milletin bekası için gözlerini kırpmadan heba eden şehitlerimizin hatıralarını geleceğe taşımak için Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan okullara da şehitlerimizin isimlerini veriyoruz. Bugün de toplu açılış programı çerçevesinde Şehit Piyade Onbaşı Murat Sıtkı İlköğretim Okulunu hizmete sunuyoruz. Bütün bunlarla birlikte geçtiğimiz 6 yılda Kırıkkale'yi pek çok hizmetle tanıştırdık'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Kırıkkale'de 17 bin 426 çiftçiye 15 trilyon 111 milyar lira kuraklık yardımının ödenmeye hazır olduğunu da söyledi.

Kırıkkale'ye ilişkin çalışmaları da anlatan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Benim özellikle siz değerli Kırıkkaleli kardeşlerime hatırlatmak istediğim bir şey var; Birbirimizi çok seveceğiz. Birbirimizle dayanışma içinde olacağız. 'Yaradılanı Yaradandan ötürü seven' bir medeniyetin mensupları olarak, birbirimize böyle yaklaşacağız. Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Biz ne kadar dayanışma içerisinde olursak, terör o kadar kan kaybedecektir, bunu böyle biliniz. İşte önümüzdeki hafta Cumartesi inşallah Van'dayız. Pazar günü Hakkari'deyiz. Çünkü Türkiye'nin batısı ne ise doğusu da güneydoğusu da o olacak. Kuzeyi ne ise kuzeydoğusu da o olacak. Bütün güzellikler bu vatanın hakkı, insanımızın hakkı. Bunu kendilerine sağlayacağız.''

-''BU BİR LÜTUF DEĞİLDİR''-

Başbakan Erdoğan, bugüne kadar sosyal yardımlarla devamlı valiler ve kaymakamlarla vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Erdoğan, ''Bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Nasıl okullarımızın sıraları üzerinde okullar açılırken kitapları bulduysanız, kış mevsimine girmeden fakir fukara, garip gureba nasıl ki evinde kömürünü, sobasını bulduysa, bundan sonra da aynen bulacak. Kaymakamlarımız, muhtarlarımız fakir fukaranın erzağını her zaman vermek durumundadır. Bunu sosyal devlet olmanın bir gereği olarak söylüyorum. Bu bir lütuf değildir. Milletimizin bize verdiği bir görevdir. Biz milletimize efendi olmak için gelmedik, milletimizin hizmetkarı olmak için geldik, farkımız bu'' diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının ardından, şehit ailelerine berat vererek, bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve beraberindekilerle toplu açılışı gerçekleştirdi ve TOKİ konutlarının anahtarlarını sahiplerine verdi.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan, törenden önce de Kırıkkale Valiliğini ziyaret ederek, Vali Mustafa Bahrettin Demirer'den brifing aldı.

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nın yanındaki parka da ağaç dikti.
 



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,344 µs