En Sıcak Konular

Gergin pazar...

26 Ekim 2008 18:55 tsi
Gergin pazar... Doğu ve Güneydoğu illerinde DTP mitingleri ve gerginlikler sürüyor. Bugün de gün boyunca Gaziantep'ten, Cizre'den, Suruç'tan, Viranşehir'den ve son olarak Mersin'den gösteri, gerginlik, polise saldırı haberleri geldi. Eleştiri ve tepkilere rağmen çoc

Gaziantep'te izinsiz gösteri yapan DTP'lilere vatandaşlar tepki gösterdi. Polise taşla saldıran grubun ön sıralarında yüzleri maskeli çocukların bulunması ve DTP Şahinbey İlçe Başkanlığı önündeki iki çuval taş dikkati çekti.

Gaziantep'te DTP Şahinbey İlçe Başkanlığı önünde toplanan ve izinsiz gösteri yapan grup, polisin uyarılarına rağmen dağılmadı. Yasa dışı slogan atan gruptakiler polise taşla saldırdı.

Bunun üzerine güvenlik güçleri gruptakileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıtmaya çalıştı. Araçlara zarar veren göstericiler ara sokaklara kaçtı.

Göstericilere müdahale eden polis ekiplerine, çevredeki vatandaşlar, "En büyük asker bizim asker", "Vatan sizinle gurur duyuyor", "Kahrolsun PKK" sloganlarıyla destek verdi.

Göstericilerle çevredeki vatandaşlar arasında taşlı sopalı kavga çıktı.

Bu arada, grubun içindeki bir kız çocuğu polislerin, "Burada senin ne işin var, yazık günah değil mi sana" uyarısı üzerine, "Ben ne yapayım, babam söylüyor" dedi. Polis ekipleri daha sonra çocuğu dedesine teslim etti.

Çıkan olaylarda yaklaşık 10 göstericinin gözaltına alındığı, bazı polis memurlarının atılan taşlar nedeniyle hafif yaralandığı belirtildi.

DTP'nin bugün Gündoğdu Meydanı'nda düzenlemeyi planladığı mitingin ertelenmesi üzerine partililer, Konak Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, burada Kürtçe yaptığı konuşmada, parti olarak "kardeşlik için çalıştıklarını" söyledi.

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise "Anadolu'da yüzyıllardan beri Türkler, Kürtler, Çerkezler, Aleviler barış içinde yaşadı" dedi.

Basın açıklamasının ardından Çankaya semtine gelen bir grup, yasa dışı slogan atmaya başlayınca polis tarafından uyarıldı. Uyarıya rağmen slogan atmayı sürdüren gruba, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekibi müdahale etti. Göstericilerden 5 kişi gözaltına alındı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise izinsiz gösteri yapan gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan gruptakiler zaman zaman bir araya gelerek polise taşla saldırdı.

Şanlıurfa'nın Suruç ve Viranşehir ilçelerinde DTP üyesi gruplar da basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Mersin'de ise, Şevket Sümer Mahallesinde Pazar sokağında toplanan gruplar polise yine taşla saldırdı. Bunun üzerine polis gaz bombaları attı. Gaz bombalarına rağmen dağılmayan gruba panzerle müdahale etti. Bölücü yandaşları panzerlere molotof kokteyli atarak, ara sokaklara kaçtı. Göstericilerin korsan gösterileri sürüyor.

Ajanslar



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,041 µs