En Sıcak Konular

AKP'li başkan istifasını geri aldı

26 Ekim 2008 17:55 tsi
Erdoğan'a kızdığı için partisinden istifa eden Ali Aydın istifasını geri aldı..

Başbakan Tayip Erdoğan'ın dün Tunceli’ye gerçekleştirdiği ziyarette kendileriyle ilgilenmediği ve sorunlarını dinlemediği için partisinden istifa eden AKP’li Akpazar Belediye Başkanı Ali Aydın, bugün istifasını geri aldı.

Aydın, Başbakan Erdoğan'ın korumaların engeli ve Tunceli’de yaşanan çatışmalar nedeniyle, "strese girdiği için" böyle ani bir karar verdiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan’ın Tunceli ziyaretinin hemen ardından, Başbakanın sorunlarına duyarsız kaldığı için istifa ettiğini açıklayan Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Belde Belediye Başkanı Ali Aydın, AKP Tunceli İl Başkanı Cihan Açıkgöz ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi ve AKP'ye geri döndüğünü açıkladı.

Ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediklerini belirten Aydın, “Başbakanın ziyaretinden bir gün önce yaşanan çatışmanın stres vardı. Korumaların yoğun önlemleri nedeniyle bir takım rahatsızlıklar da yaşadık.” dedi.

Aydın, Başbakan Tunceli’ye kadar kendi sorunlarını dinlamaya fırsat bulamadığı için tepki gösterdiğini belirterek şöyle konuştu:
“O sırada istifa etmeyi düşündüm. İstifa dilekçesini hazırladım. Ancak herhangi bir yere göndermemiştim. Bir basın mensubu arkadaşla görüştüm oda dilekçeyi fakslamamı istedi.

Başbakanın Tunceli’ye gösterdiği ilgiyi ve desteği yakından biliyorum. Benim istifa ettiğim konusunda yanlış bir anlaşılma oldu. Dilekçeyi göndermekten vaz geçtim. İstifa etmedim, Partimin ve genel merkezimin desteğini biliyorum. Bundan sonrada partimizle birlikte halkımızla hizmet etmeye devam edeceğiz.” Aydın ayrıca, Başbakanı protesto eden göstericilere de tepki gösterdi.

AKP Tunceli İl Başkanı Cihan Açıkgöz ise, Aydın’ın istifası konusunda yanlış anlaşılma olduğunu savununarak, “O an basına verilmiş istifa metni, ne il başkanlığına nede genel merkezimize gönderilmemiştir” dedi.



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,583 µs