En Sıcak Konular

Çocuk Filmleri Festivali başlıyor

26 Ekim 2008 16:26 tsi
Çocukların her yıl sabırsızlıkla beklediği 6. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali 28 Ekim'de başlıyor. Filmlere anne ve babalar da çocuklarıyla girebilecek...

Çocukların her yıl sabırsızlıkla beklediği 6. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali 28 Ekim'de başlıyor. 28 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilecek festivalde anne ve babalar da çocuklarıyla filmleri seyredebilecek.

Uluslararası festivallerden ödül alan çok sayıda filmin yer aldığı festival programında, psikologlarca izlenen ve onaylanan 100’den fazla film, D-Point Cinecity Etiler, Wings Cinecity Trio Kozyatağı, Cinecity Olivium Zeytinburnu, İzmir Kipa Cinecity ve Beykent Üniversitesi Sanat Merkezi Sinema Salonu Beylikdüzü’nde izlenebilecek.

Festivalde İngiltere, Arjantin, Çek Cumhuriyeti, Brezilya, ABD, Şili, İsviçre, Almanya, Estonya, İsveç, Polonya, Kanada, Fransa, Danimarka, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, İspanya, Portekiz, İran, Rusya, Sri Lanka, Litvanya, Hindistan, Avusturya, Avustralya, İrlanda, Etiyopya, Çin, Nepal, Filistin ve Türkiye’den filmler yer alacak.

Film gösterimleri, çocukların yaşlarına uygun filmleri yaşıtlarıyla izlemeleri ve daha fazla keyif almaları için 9 farklı kategoride yapılacak. 3 yaş ve üzeri, 4 yaş ve üzeri, 5 yaş ve üzeri, 6 yaş ve üzeri, 7 yaş ve üzeri, 8 yaş ve üzeri, 9 yaş ve üzeri, 10 yaş ve üzeri, 12 yaş ve üzeri çocuklar, yaş gruplarına özel filmleri aileleriyle izleyebilecek.

Festival kapsamında “Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler” yarışmasında dereceye giren filmlerin sahiplerine de ödülleri verilecek.

timeturk



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,246 µs