En Sıcak Konular

Kutan: Tarihi bir dönemeçten geçiyoruz

26 Ekim 2008 15:58 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, 3. Büyük Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve İslam coğrafyasının tarihinin en önemli dönemeçlerinden birini geçirdiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''ABD ile stratejik müttefik olmak sevdası devam ettikçe, AB'ye girme uğruna milli çıkarlarımızı bir kenara bıraktıkça, siyonizmin Türkiye üzerindeki emellerini göz ardı ettikçe terörle mücadelede başarıya ulaşamayız'' dedi.

Kutan, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 3. Büyük Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve İslam coğrafyasının tarihinin en önemli dönemeçlerinden birini geçirdiğini söyledi.

''Türkiye'nin hain kuşatmaların ve sinsi planların tehdidi altında olduğunu'' ileri süren Kutan, milletin böyle bir dönemde ''kayıkçı kavgaları'' ile meşgul edildiğini savundu. Son dönemde terörün en acımaz ve iğrenç yüzünü tekrar ortaya çıkardığını ifade eden Kutan, ''Alçakça oyunlara karşı Türküyle, Kürdüyle, millet olarak hepimiz uyanık olmak zorundayız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu kardeşliği, kimsenin ama kimsenin bozmasına izin vermemeliyiz'' dedi.

Terör örgütü PKK'nın ''ipleri dış güçlerin elinde bir kukla'' olduğunu söyleyen Kutan, terör vahşetinin arkasında Türkiye'nin bulunduğu coğrafyayı kendi menfaatleri doğrultusunda şekillendirmeye çalışan küresel güçler olduğunu ileri sürdü.

Kutan, ''ABD ile stratejik müttefik olmak sevdası devam ettikçe, AB'ye girme uğruna Milli çıkarlarımızı bir kenara bıraktıkça, siyonizmin Türkiye üzerindeki emellerini göz ardı ettikçe terörle mücadele başarıya ulaşamayız'' diye konuştu.

Terörle mücadele gerekçe gösterilerek, temel hak ve özgürlüklerden geri dönmüş anlamına gelecek teşebbüslerin de son derece tehlikeli olacağına dikkati çeken Kutan, özgürlükler kısıtlanarak terörle mücadele edilemeyeceğini vurguladı.

''OHAL uygulaması talipleri de aynı şekilde terörü azdırmaktan başka bir işe yaramaz'' diyen Kutan, bunun bölge halkını devletten uzaklaştıracağını savundu.

Konuşmasında ekonomiye de değinen Kutan, bu alanda yaşanan sorunların AK Parti hükümetinin yanlış politikalarından kaynaklandığını iddia etti.

''Ekonominin büyük bir çöküntü içinde olduğunu, ancak hükümetin ve bazı medya kuruluşlarının bunun tam tersi bir tabloyu halka yansıttıklarını'' öne süren Kutan, şöyle konuştu:

''Ekonomik uygulamalar yatarım ve üretimi harekete geçirmiyor, iş ve aş arayanları mutlu etmiyorsa, o ekonomi politikalarında bir yanlışlık var demektir. Ekonomi düzlüğe çıktıysa insanımız niçin işsiz? Niçin aç? Türkiye niçin borç batağında? Maalesef 6 yıldır hükümetin uyguladığı ekonomi politikası IMF tahsildarlığından öteye geçememiştir.''

 ABD ve AB ülkelerini sarsan küresel ekonomik krizin, yeni bir devrin ilk ışıkları durumunda olduğunu ifade eden Kutan, bu krizin kapitalizmin, faizli ekonomik sistemin çöküşünü müjdelediğini, bu çöküşün ardından ''yeni bir dünya adil bir düzen'' doğacağını savundu.

Hükümetin dünyayı etkisi altına alan küresel kriz konusunda, yanlış bir tavır içinde olduğunu da kaydeden Kutan, dünyanın krizle çalkalandığı bir dönemde Türkiye'nin bu gelişmelerden etkilenmemesinin mümkün olamayacağını söyledi.

''Laiklik evhamı ile baş örtüsü gibi en temel insan hakkının ihlal edildiğini'' ileri süren Kutan, şöyle devam etti:

''CHP'ye ve yandaşlarına haksız ve zorba uygulamayı sürdürmeye devam eden üniversitelere de seslenmek istiyorum. Milletin değerlerine karşı mücadele etmekten vazgeçin. Ülkenin üzerinde tarihin en sinsi oyunları oynanırken, sahte irtica yaygaraları ile ortalığı bulandırmayın. Başörtüsü bekçiliği değil, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak, bilimsel çalışmaların öncülüğünü yapın. Açık söylüyorum, kimse milletimizin haklı talepleri karşısında duramaz.''

-KUTAN DUYGULANDI-

3. Olağan Büyük Kongre'nin, yeni bir dönemin başlangıcı olacağını belirten Kutan, yeni yönetimde görev alacak arkadaşlarına başarılar diledi.

''Bugün Genel Başkanınız olarak sizlere son kez sesleniyorum'' diyen Kutan, bundan sonra  da bir nefer olarak aynı yolda yürümeye devam edeceğini kaydetti.

Kongreye katılanlardan haklarını helal etmelerini isteyen Kutan, salondakilerin, ''hakkını helal et'' diye seslenmeleri üzerine, ''Ben sizlere hakkımı helal ediyorum'' dedi. Bu sırada, Kutan'ın duygulandığı gözlendi.

Konuşmasının ardından Genel Başkan adayı Numan Kurtulmuş, Kutan'a işlemeli bir tabak hediye ederken parti yöneticileri de plaket ve çiçekler sundular. Bu sırada, bazı delegelerin ağladığı görüldü.

Recai Kutan'ın konuşması öncesinde, yaşamı ve siyasi çalışmalarını anlatan bir sinevizyon gösterisi de sunuldu.

aa



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,076 µs