En Sıcak Konular

Yağmur, çamur dinlemediler...

26 Ekim 2008 15:15 tsi
Yağmur, çamur dinlemediler... Bazı yollar trafiğe kapalıydı. İstanbullular yine yollarda "çile" halindeydi. Ama sonuçta 30. Kıtalararası Avrasya Maratonu organizasyonu kapsamında düzenlenen Halk Koşusu yapıldı. Binlerce kişi yağmur, çamur dinlemedi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başlayan koşuya, aralıksız süren sağanak yağışa rağmen binlerce kişi katıldı.

Yağmurun katılımı etkilediği görülse de büyük bir çoğunluk halk koşusundaki yerini aldı. Katılımcılar her yıl olduğu gibi Boğaz Köprüsü'nden yaya olarak geçmenin keyfini yaşayarak, bireysel etkinliklerle eğlenceli vakit geçirdi.

Ellerinde bayraklarla İstanbul'un Anadolu yakasında Altunizade köprüsü altında toplanan katılımcılar, yağmur nedeniyle 10 dakika erken verilen startla koşuya başladı.

Belediye Başkanı Topbaş, starttan önce yaptığı konuşmada, organizasyona katılanlara teşekkür ederek, ''Bu yıl Avrasya Maratonu'nun 30.'sunu birlikte yapacağız. Bu yıl bu maratonun teması 'Bu şehir Koşar' oldu. Bu şehir her şartta koşar. Her şartta koşan şehir problemlerinden arınarak koşuyor. Su problemi artık bu şehirde bitiyor. Yağmurla koşmamız da bu bakımdan önemli. Dünyanın 52 ülkesinden 5 bin atlet geldi. Bu da çok anlamlı. Bir başka anlamı, Cumhuriyet Bayramımız öncesinde böyle güzel birlikte heyecana, kardeşliğe ve güzel günlere koşuyoruz... İstanbul'un güzelliklerini dünyaya birlikte haykırıyoruz. Bugün hava yağmurlu, ama bize çok şeyler hatırlatacak, güzel hatıralar bırakacak'' şeklinde konuştu.

Topbaş'ın startından önce katılımcılar bölücü terör örgütüne yönelik tepkili tezahüratlar yaparak, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde tempo tuttu.

-BOĞAZ'A 3. KÖPRÜ ''GÖNÜL KÖPRÜSÜ''-

Halk koşunda Boğaz Köprüsü'ndeki anlamlı etkinliklerden birisi de Batman'dan gelen öğrencilerle İstanbul'daki bir okulun öğrencilerinin Belediye Başkanı Topbaş ile birlikte uçurduğu beyaz güvercinler oldu.

Fatih Koleji'nin Özel Merter Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri ile Batman Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan gelen öğrencilerle ''Boğaz'a 3. Köprü 'Gönül Köprüsü' sloganıyla yürüyen öğrenciler Başkan Topbaş'ın da katılımıyla birlikte havaya beyaz güvercinler uçurdu.

Köprüde vatandaşlarla birlikte yürüyen Başkan Topbaş, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

-KÖPRÜDE GİTAR DİNLETİSİ...-

Koşuya gitarlarıyla katılan 3 genç yağmur altında çaldıkları parçalarla katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Yağış altında müziklerini koşunun heyecanına katan gençler, organizasyona ayrı bir renk katarken, genç müzisyenler katılımcılardan da ilgi gördü.

Kısa süreli de olsa katılımcıların küçük bir şenliğe dönüştürdüğü koşuda gitar çalanların yanı sıra, halay çeken gruplar da yer aldı.

Katılımcılardan bazıları kahvaltısını çay ve simitle köprü üzerinde yaparken, katılımcılar köprü üzerindeki eğlenceli dakikalarını bol bol hatıra fotoğrafı çekerek kaydetti.

-KÖPRÜ AYAKLARINDA DUVAR YAZILARI-

Köprünün iki ayağının yola yakın duvarları katılımcılar için köprüye bir iz bırakma anlamında duvar yazılarıyla doldu.

Köprü ayaklarına ismini yazanların yanı sıra kalp çizerek içine sevgilisinin isminin baş harfini yazanlar da oldu.

Sigara karşıtı iki katılımcı ellerinde ''Sigara içmeyen doktor istiyoruz'', ''Sigara içmeyen öğretmen istiyoruz'' şeklinde dövizler taşıyarak, sigaraya karşı tepkilerini dile getirdi.

Trabzonsporlu bir vatandaş köprüyü dev boyuttaki bayrağını dalgalandırarak geçti.

Koşuya her yıl olduğu gibi çok sayıda turistin de katıldığı görüldü.

Altunizade Köprüsü altında verilen startla başlayan, Boğaz Köprüsü, Beşiktaş sapağı, Barbaros Bulvarı, Beşiktaş güzergahını başından sonuna yağmur altında tamamlayan katılımcılara burada madalya ve tişört verildi.

Yarış günü göğüs numarasını gösteren herkes İETT otobüsleri, deniz otobüsleri, şehir hatları vapurları, metro ve hızlı tramvaylardan ücretsiz olarak yararlandı.

Koşu için sağlık konusunda da bir dizi tedbirler alındı. Koşu sırasında çok sayıda ambulans, tam teşekküllü bir çadır hastane ile sağlık ekibi hazır bulunduruldu. Ayrıca, güzergah üzerindeki hastaneler de acil vakalara karşı önceden uyarıldı.

 



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs