'28 Şubat provokasyondu!' | " /> '28 Şubat provokasyondu!' | "/>

En Sıcak Konular

'28 Şubat provokasyondu!'

25 Ekim 2008 21:43 tsi
'28 Şubat provokasyondu!' Anavatan Partisi'nin 6. Olağanüstü Kongresi'nde veda konuşması yapan Genel Başkan Mumcu, sağı 28 Şubat'ın bitirdiğini söyledi ve ardından itiraf gibi bir iddiayla veda etti...

Kongrede genel başkan adayı olmayan ve aktif siyasetten çekilen Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, partililere, ''Bugün aranızdan ayrılmıyorum. Görevi başka arkadaşlara devretmek üzere aranıza yeniden katılıyorum'' diye seslendi.

Anavatan Partisi'nin Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenen 6. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde ilk olarak faaliyet ve hesap raporu ibra edildi.

Daha sonra kürsüye gelen Mumcu, 22 Temmuz seçimlerine girilmemesiyle partide oluşan yaraların sarılması sorumluluğunu birinin üstlenmesi gerektiğini söyledi. 

''Bu, benim ilk kez koltuğu bırakışım değil'' diyen Mumcu, birçok kez herkesin can attığı makamlardan, mevkilerden gözünü kırpmadan çekildiğini ifade ederek buna ilişkin örnekler verdi.

Türkiye'nin zihniyetiyle, kültürüyle ikiye ayrıldığını, kutuplaştığını savunan Erkan Mumcu, Türkiye ve içinde bulunduğu bölgeye dair çıkarları olanların Türkiye'nin içine kapanmış bir ülke olmasını istediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin sistemli biçimde ''laik-dindar'' ayrımına itildiği görüşünü dile getiren  Mumcu, bugün bu durumun gerçekleştiğini ileri sürdü. Mumcu, ''Türk sağını, merkezi bitiren 28 Şubat denen provokasyondur'' dedi.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ile ilgili anayasa değişikliğine verdikleri desteği anlatan Mumcu, bunun Türkiye'nin çok partili hayata geçmesinin ardından ön önemli adım olduğunu kaydetti.

-''KİMSEDEN EMİR ALMADIM, KİMSEYİ KIRMADIM''-

Kendisi için ''367'ye alet oldu'' denildiğini anlatan Mumcu, ''Milletim basiretli davranmayı ve basiretli davrananın hakkını teslim etmeliydi. Milletin hayrına yapılacak ne varsa yaptım, kimseden emir almadım, kimseyi kırmadım'' dedi.

Söylediklerinin çarpıtıldığını ve yaşananları yazacağını ifade eden Mumcu, çizilen imajla kendisinin aynı olmadığını söyledi. Milletin genlerine işlemiş bir bağlanma kültürü olduğunu ve milletin bundan kurtulamadığını, ancak bunun mutlaka değişeceğini belirten Mumcu, ''Milletle inatlaşamazdık. Benim kenarda oturmam bir zaruretti. Ancak ben Anavatan Partisinden ayrılmıyorum. Ben siyasetten, sorumluluktan değil, hiçbir mevki, makama sahip olmadan siyasetin hasının nasıl yapılacağını göstermek istiyorum'' diye konuştu.

Mumcu, konuşmasında genel merkez binası yerine, kira geliri karşılığı yeni bir bina yapılması için oluşturdukları proje hakkında da bilgi verdi. Mumcu, bu projeyle partinin kimseye muhtaç olmadan kendi özgür seçimlerini yapabilmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Bu konuda da bazı söylentilerin çıkarıldığını kaydeden Mumcu, ''Bunlar ayıptır. Ben o kadar mevki, makamda bulundum. Benim hakkımda kimse ortaya çıkıp da tekbir, söz söyleyemez'' şeklinde konuştu.

Mumcu, konuşmasını sürdürürken genel başkan adayı Ahmet Özal, beraberinde partililerle salona girdi. Bu sırada oluşan gürültü üzerine Mumcu, ''Bana yapılan nezaketsizliği ben başkasına yapmadım'' dedi.

Mumcu'nun bu sözleri üzerine salondan alkış sesleri yükselince Mumcu, ''Bu alkışı kendilerine sanabilirler. Şimdi küçük bir sessizlik, sonra alkış'' karşılığını verdi. Salondan tekrar alkış sesleri yükselince de Mumcu, ''Demek ki herkes haddini bilecek'' diye konuştu.

Mumcu, her zaman partinin yanında olacağını belirterek, sözlerini ''Kısmet bu kadarmış. Hakkınızı helal edin'' diyerek bitirdi.

Mumcu, konuşmasını bitirdikten sonra bir süre omuzlara alındı. Erkan Mumcu, daha sonra salondan ayrıldı.

Mumcu'nun konuşmasının ardından, genel başkan adaylarının konuşmasına geçildi.

aa

Erkan Mumcu itiraf gününde



Bu haber 1,385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,213 µs