En Sıcak Konular

Ermenistan Yukarı Karabağ'da yara kaşıyor

25 Ekim 2008 23:32 tsi
Ermenistan Yukarı Karabağ'da yara kaşıyor Rusya-Gürcistan savaşının ardından Yukarı Karabağ'da barış umudu yeniden gündeme gelirken, Erivan işgal ettiği Azerbaycan toprağı Yukarı Karabağ'da askeri tatbikata başladı.

Komanda ve taktik birliklerinin katıldığı tatbikatı Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bölgeye giderek incelerken, Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Oganyan tatbikat hakkında cumhurbaşkanına bilgi verdi. Tatbikata kaç Ermeni askerinin katıldığı konusunda bilgi verilmezken, Akdam bölgesi Uzundere kasabasında başlayan tatbikatta ağır silahlar, zırhlı araçlar ve diğer komando birlikleri yer aldı.

Diğer taraftan dün yemin ederek Cumhurbaşkanlığı görevine ikinci kez başlayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Yukarı Karabağ'ın bağımsızlığını tanımalarının mümkün olmadığını söyledi. Aliyev, "Karabağ bağımsız olamaz. 5-10 hatta 20 yıl geçse de Azerbaycan bunu asla kabul etmeyecek." dedi. Aliyev Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünden vazgeçmelerinin mümkün olmadığını söylerken daha önce sıkça söylediği 'güç kullanmaya' değinmemesi dikkat çekti. Gürcistan'da yaşanan savaş ve sonrasında ayrılıkçı bölgeler Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının Moskova tarafından tanınmasının Bakü'nün işgal altındaki toprakları savaş yolu ile alma alternatifinden vaz geçmeye yol açtığı yorumları yapılıyor.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan hafta başında Erivan'a gelen Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'den bölgede barışın sağlanması için inisiyatif almasını istemişti. Medvedev de Moskova'da Azerbaycan'ın da dahil olacağı üçlü bir zirve yapılacağını açıkladı. Aliyev'in de olumlu yaklaştığı barış görüşmelerinin Kasım başında Moskova'da başlaması bekleniyor. Gürcistan savaşı nedeni ile büyük ekonomik sıkıntılar yaşayan Erivan ekonomik ve siyasi ambargodan kurtulmak istiyor.

cihan
 



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,162 µs