En Sıcak Konular

Muhabir YÖK Başkanı'nı çıldırttı

25 Ekim 2008 18:13 tsi
Gazetecilerin sorularını cevaplayan YÖK Başkanı Özcan, bir muhabirin ısrarla yönelttiği türban sorusuna çok fena kızdı..

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, bir gazetecinin kendisine ısrarla yönelttiği türban düzenlemesiyle ilgili soru karşısında dayanamadı. Her seferinde sadece Antalya'ya yaptığı ziyaretle ilgili sorulara cevap vereceğini ifade eden Özcan, aynı konunun 3. kez farklı kelimelerle sorulması karşısında "Türkçe yetmiyorsa İngilizce de söyleyeyim istersen." dedi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan yeni atanan rektörlerle yapılan toplantıya katılmak için geldiği Antalya'da Antalya Valiliği ve Akdeniz Üniversitesi'nde de temaslarda bulundu. Valilikte kendisinin fotoğrafını çeken muhabirlere 'Her poz 50 YTL' diye takılan YÖK Başkanı daha sonra AÜ'ye geçti. Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret eden Başkan Özcan, Organ Nakil Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Bu sırada basın mensuplarının soru sorması danışmanları tarafından engellenen YÖK Başkanı Özcan, çay bahçesinde otururken gündeme ilişkin soru talebini "Şurada bir bardak çay içeceğiz. Keyfimi kaçırmayın." diyerak gazetecilere takıldı.

Kısa bir süre sonra Başkan Özcan'ı takip eden basın mensupları basın açıklamasına davet edildi. Sadece Antalya'daki temasları ve yapılan toplantıyla ilgili sorulara cevap vereceğini baştan söyleyen Özcan, yeni atanan rektörlerle bir araya geldiklerini anlattı. Türkiye'yi doğu, orta ve batı diye 3'e ayırıp her 3 ayda bir rektörlerle toplantı yaptıklarını anımsatan Özcan, "Toplantımız çok iyi geçti. Dün hareket edemeyecek kadar rahatsızdım bu yüzden katılamadım. Ama bugün bir bölümüne katıldım." şeklinde konuştu.

Yeni kurulan üniversitelerdeki akademik sıkıntının aşılması noktasında tedbirlerin de masaya yatırıldığını ifade eden Başkan Özcan, bunların bütçesi bulunmadığını bildirdi. Yeni üniversitelerin ayrıldıkları üniversitelerin bütçesini kullandığını ve farklı sıkıntıların da olduğunu aktaran Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eleman alım şekillerini sübjektiften kurtarıp tamamen objektif kriterler getirmiştik. Bu yüzden yeni rektörleri bilgilendirdik. Ayrıca biliyorsunuz üniversitelerin bir kısmı Türkiye'nin en zor yaşanılacak yerlerinde. Doğudaki bütün üniversitelerde sıkıntı var. Coğrafi şartlar yaşam için çok elverişli değil ve ana merkezlerden uzaksa öğretim üyelerini çekmek için ilave teşvikler vermek gerekiyor. O teşvikleri vermez zorundayız. Veremezseniz çok insanın gideceğini sanmıyorum."

-"YENİ ÜNİVERSİTELERİN GÜVENLİK SORUNU ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL"-

Başkan Özcan üniversitelerin güvenlik sorunları ve alınacak tedbirlerle ilgili ilginç bir cümle kullandı: "Valla yeni açılan üniversitelerin en iyisinde 2 meslek okulundan başka bir şey yok. Onların güvenlik sorunu çok önemli değil." diyen Özcan, asıl yerleşik olan büyük üniversitelerin güvenlik sorumalarından bahsetmenin doğru olacağını söyledi. Gerekli tedbirleri Emniyet teşkilatı ile birlikte almaya devam ettiklerini ifade eden Özcan, "Bir grup, komisyon kurma niyetindeyiz. Güvenlik meselelerinde üniversitelerle daima iletişim içinde olup, problemler varsa anında müdahale edilsin diye. İnşallah onu da YÖK'te gerçekleştirirsek güvenlik meselesiyle daha etkin bir şekilde uğraşmayı düşünüyoruz. Biliyorsunuz seçimler yaklaşıyor ve bazı tahrikler olabilir. O konuda üniversitelerimizi uyarıp tedbirler alırsak iyi olur diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Bu arada, bir muhabirin üniversitelerde başörtüsü serbestliği ile ilgili mahkeme kararını farklı şekillerde sorup yorum alma çabasına karşılık başkan Özcan sürekli, "Sadece bu geziyle ilgili sorulara cevap vereceğim." cevabını verdi. Muhabirin aynı soruyu 3. kez yönelmesi karşısında daha fazla dayanamayan Özcan, "İngilizce de söyleyeyim istersen Türkçe yetmiyorsa." diye konuştu.

Cihan



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,886 µs