En Sıcak Konular

AKP'den Mahkemeye 'odak' suçlaması

25 Ekim 2008 17:42 tsi
Türban ve AKP'nin kapatılmaması ile ilgili kararının gerekçesini açıklayan Anayasa Mahkemesi yeniden tartışmaların gündeminde. Öte yandan AKP'den Mahkeme'ye ilginç bir eleştiri geldi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Anayasa Mahkemesi'nin hukuka karşı odak noktası haline geldiğini söyledi.

Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, partisinin ilçe kongresine katıldı. Mustafa Ali Türkan'ın başkanlığında tek liste ile gidilen kongrede konuşan Gedikli, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin partisinin kapatılmaması yönünde açıkladığı gerekçeli kararı eleştiren Türkan, açıklanan bu gerekçeli karar ile hukuk devleti ilkesinin zedelendiğini kaydetti. Bazı kesimler tarafından konuşulan (AK Parti laikliğe karşı odaktır) ifadelerini kesinlikle kabul etmediklerini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Gedikli, "Biz bu söylemleri kesinlikle kabul etmedik, kabul de etmiyoruz. Ama şunu da ifade edebiliriz ki Anayasa Mahkemesi hukuka karşı odak noktası olduğunu verdiği kararlarla ortaya koydu. Adeta aldığı kararlarla meclisin iradesine kilit vurdu. Çünkü mahkeme Meclis'in üzerine çıkarak yetkilerine el koyuyor. Hukukun üstünlüğü başka bir şey, yargının üstünlüğü başka bir şey. Yasama yürütme yargı bunlar ayrı ayrı güçlerdir. Bu yüzden herkes hukukun üstünlüğüne uymak zorundadır. Hele hele açıklanan gerekçeler hukuka uygun olmalıdır. Anayasa mahkemesinin kararına uyulması başka bir şey kararların tartışılması başka bir şey. Nasıl siyasilerin her yaptıkları tartışılıyorsa onlar da tartışılacak." dedi.


IMF MODASI GEÇMİŞ BİR KURUM

Dünyayı saran ekonomik kriz ve Türkiye'de konuşulan IMF tartışmalarına da değinen Gedikli, IMF'yi modası geçmiş bir kurum olarak değerlendirdi. Bazı sivil toplum örgütlerinin krize karşı hükümetin IMF ile anlaşması gerektiğini söylediğini hatırlatan Gedikli, bu konuda baskı yapan TUSİAD'ı da eleştirdi. Gedikli, "IMF yardım edecekse krziden en fazla etkilenen Amerika'ya, Avrupa'ya yardım etsin. IMF artık demode olmuş, modası geçmiş bir kurumdur. IMF ile anlaşma yapan pek çok ülke bundan fayda alamadı. O yüzden hükümet tedbir alsın deyip IMF ile anlaşılsın demek iş dünyasına yakışmaz. Bize çözüm yolları sunmaları gerekir. Öldük bittik gidiyoruz demekle olmaz bu işler." diye konuştu.


DTP ACİZ, BAYKAL FARE

Konuşmasının devamında ise muhalefete yüklenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, DTP'yi çocukları ön plana iterek ülkede gerginlik çıkarttıkları için acizlikle suçladı. Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenlere müsaade etmeyeceğini kaydeden Bülent Gedikli, CHP Lideri Deniz Baykal'ı da fareye benzetti. Baykal'ın son günlerde diline kedi muhabbetini doladığını açıklayan Gedikli, "Kedi muhabbeti var. Kimin kedi fobisi vardır. Farenin. Sen faremisin ki niye bu kadar kedi korkun var." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli buradaki konuşmasının ardından, bir süre önce CHP'den istifa ederek partisine katılan Fethiye Çiftlik Beldesi Belediye Başkanı Halil Doğan'a rozet taktı. (CİHAN)
 



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs