En Sıcak Konular

Alman heyeti Antalya'da MOBESE'yi gezdi

25 Ekim 2008 15:12 tsi
ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti'nin davetlisi olarak kente gelen Almanya'nın Nürnberg Eyaleti'nden bir heyet, 112 Acil Çağrı Merkezi, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) (MOBESE) binasını gezdi.

Brifing için geçtikleri salonda, Alman bayraklarının ters takılmış olduğunu gören heyet üyeleri düzeltilmesini istedi. Heyet üyeleri, bayrakları düzelten polislere yardım ettikten sonra brifingi izledi.

Almanya'nın Nürnberg Emniyet Müdürü Gerhard Hauptmanni, Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Belediye Basın Sözcüsü Dr. Siegfried Zelnhefer ile gazetecilerden oluşan 12 kişilik heyet, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin davetlisi olarak Antalya'ya geldi. Bugün 112 Acil Çağrı Merkezi ile MOBESE binasını gezen Nürnberg heyetine, Antalya Vali Yardımcısı Hasan Özhan, Emniyet Müdür Yardımcısı Hıdır Kocakaya ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni rehberlik etti.

Brifing verilmek üzere salona davet edilen Alman heyet, enlemesine siyah, kırmızı ve sarı renklerde eşit üç şeritten oluşan bayraklarının, Türk bayraklarının yanına sarı kısmı üst tarafa gelecek şekilde ters takıldığını görünce düzeltilmesini istedi. Almanlar, bayrakları düzelten polislere yardım ettikten sonra brifingi izledi.

ALMAN BAYRAĞI

Almanya'nın bayrağı, enlemesine 3 eşit parça olan siyah, kırmızı ve altın sarısından oluşuyor. Bayrağı oluşturan renklerin tarihi 1813 yıllarına dayanıyor. Fransa'ya karşı verilen savaşta Prusya’nın içinde bulunduğu maddi sorunlar nedeniyle askerlerin birbirinden farklı renklerdeki üniformaları siyaha boyandı. Üniformaların altın sarısı düğmelerinin altında kalan kısmı ise boya tutmadığı için çoğu üniformada kırmızı kaldı. 7 Haziran 1950'de renklerin anlamı ‘Beraberlik, Hak ve Özgürlük’ olarak kabul edildi.
Hürriyet



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,541 µs