En Sıcak Konular

Ergenekoncular fakirleşti!

25 Ekim 2008 13:27 tsi
Ergenekoncular fakirleşti! 2,5 milyon dolara arsa satanlar, medya patronu olanlar, milyon dolarlık şirketleri olanlar.... Hepsi Ergenekoncu ama bakın mahkemeye ne gelir bildirdiler?

Bazı sanıklar, kendilerini neredeyse 'yeşil karta muhtaç' gibi gösterdi. Yabancılara arazi satışı konusunda emlak danışmanlığı yapan Veli Küçük, bunların başında geliyor.

Önceki gün hâkime gelir durumunu beyan ederken, sadece 3 bin 200 YTL'lik emekli maaşını zikretti. Oysa eski İstanbul Valisi Erol Çakır'la birlikte Stratejik Güvenlik isimli şirketin ortaklarından olduğu, birçok şirkete danışmanlık yaptığı, hatta yönetiminde bulunduğu biliniyordu.

Mahkemede fakirleşen sanıklar arasına Muzaffer Tekin de girdi. "Bin beş yüz YTL gazilik maaşım var." diyen Tekin'in adı, iddianamenin uyuşturucu ticaretiyle ilgili bölümlerinde geçiyordu. Doğuş Factoring'in ortakları arasında sayılan Muzaffer Tekin, uyuşturucu parasını aklamak için Ümraniye'den alınan bir araziye ortak olmakla ve bunu 2,5 milyon dolara satmakla suçlanıyordu.

 

 

 

 

 

 

 

Veli Küçük'ün önceki gün kimlik tespiti sırasında mahkemeye verdiği bilgiler dikkat çekti. 3 bin 200 YTL gelir beyan eden Veli Küçük, eski İstanbul Valisi Erol Çakır'la birlikte Stratejik Güvenlik firmasının ortağıydı. Şirket, 2004 yılında 50 bin YTL sermaye ile kurulmuştu. Küçük, bunun haricinde Gima ve 40 milyon YTL sermayeli Endi'de yönetim kurulu üyelikleri yapmıştı. Ergenekon sanığı, İsviçreli Alfa şirketinin danışmanı olduğunu da emniyetteki sorgusunda anlatmıştı. Şirketin Türkiye temsilcisi Mehmet Gülkanat'la birlikte milyonlarca dolarlık Hazine arazisinin satışıyla ilgilenmiş ve komisyonlar almıştı. İddianameye yansıyan bir telefon görüşmesinde 30 milyon dolarlık bir arazinin tapu işiyle ilgili pazarlık yapılıyordu. Yine bir İngiliz firmasının İstanbul ve Bilecik'teki yatırımları için Küçük'ün aracılık ettiği iddianameye yansıdı. Emekli Paşa'nın evinde ele geçirilen bir mektupta da parasal ilişkilerine dair ilginç iddialar vardı. Milas'ta 4 bin 817 dönümlük arazinin satışıyla ilgili vazgeçen tarafa Küçük'ün 2 milyon dolar ceza koyduğu, bunun 300 bin YTL'sini kendisine aldığı, geri kalanının emlakçı ve Ş.Ö. isimli biri arasında pay edildiği belirtiliyordu. Yine iddianameye yansıyan bir başka bilgi, batık bankacı Ali Avni Balkaner'in, Küçük'ü maaşa bağladığı yönündeydi. Bu bilgiyi, Ergenekon soruşturması kapsamında bilgisine başvurulan eski MİT'çi Mehmet Eymür vermişti. Balkaner, Tuncay Güney aracılığıyla toplam 2,5 milyon dolar değerinde iki ayrı çeki Küçük'e göndermişti. İddianamede Küçük'ün Derince Limanı ve İzmit'teki bazı kooperatifler üzerinden girdiği menfaat ilişkileri de yer almıştı.

Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in ilişkileri de '1.500 YTL gazilik maaşıyla Emekli Sandığı'na mahkum' olmadığını gösteriyor. Ergenekon soruşturması çerçevesinde bilgisine başvurulan yazar Talip Doğan Karlıbel'in 'Alman Gizli Servislerinin Türkiye Operasyonları' adlı kitabında, Tekin'in parasal ilişkileriyle ilgili önemli iddialar mevcut. Yıllarca Alman narkotik birimlerine teknik takip elemanı olarak hizmet veren Karlıbel, Tekin ile uyuşturucu kaçakçısı olduğu ileri sürülen Yılmaz Tavukçuoğlu arasındaki ilişkileri anlatmıştı. Kitapta arazinin akıbeti ise şöyle anlatılıyor: "Arsa 2004 yılı sonlarında 2,5 milyon dolara satıldı. Para, Tekin, Tavukçuoğlu ve Danıştay saldırısı sonrası tutuklanan Tekin'in ortağı Ayhan Parlak arasında paylaşıldı. Yılmaz Tavukçuoğlu 1,5 milyon dolar alırken Muzaffer Tekin 150 bin dolara yakın bir pay aldı. Ertuğrul Yılmaz'ın küçük kardeşi Tuğrul Yılmaz'a 80 bin dolar düştü. Geri kalan kısım Ertuğrul Yılmaz'ın eşi ve Ayhan Parlak arasında paylaşıldı."

Medya patronu ama geliri 4 bin YTL

Aylık geliri şaşkınlıkla karşılanan sanıklardan biri de eski medya patronu Tuncay Özkan'dı. Muhabirlikle başladığı gazetecilikte kısa sürede televizyon sahibi olan Tuncay Özkan, kendisine ait Kanaltürk'ü geçtiğimiz aylarda 30 milyon dolara satmıştı. Tuncay Özkan, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede aylık gelirinin 4 bin YTL olduğunu söylüyordu.

Yine bir medya patronu olan Cumhuriyet Gazetesi'nin imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk'un aylık geliri, Özkan'dan daha iyi. Ergenekon'un yöneticisi olmakla suçlanan Selçuk, emniyete verdiği yazılı ifadesinde, gelirini 6 bin YTL olarak beyan ediyor. Örgütte yardımcısı olduğu ileri sürülen Kemal Yalçın Alemdaroğlu'nun geliri ise 2 bin 500 YTL.

Ergenekon'un üzerini örtmekle suçlanan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın aylık geliri diğerlerinden çok daha düşük. Ergenekon'la ortak iş yaptığı ve rüşvet aldığı ileri sürülen Saçan, mahkemede aylık gelirini bin 500 YTL olarak açıkladı. Değeri yaklaşık 500 bin YTL olan bir villada oturduğu bilinen Saçan'ın beyanı akıllarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

 



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,927 µs