En Sıcak Konular

Tunceli'de Erdoğan gerginliği

25 Ekim 2008 13:11 tsi
Tunceli'de Başbakan'ın ziyareti öncesi gece gergin geçti. Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi Müdürlüğü polislerinin görev yaptığı kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Çıkan çatışmada 4 teröristten 2'si yaralandı. Gece boyunc

Tunceli'de, polis noktasına teröristlerce taciz ateşi açıldı. Merkez Esentepe mahallesindeki Tunceli Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi Müdürlüğü polislerinin görev yaptığı kontrol noktasına, teröristlerce uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldığı bildirildi.

Özel harekat polislerinin ateşe karşılık vermesi sonucu teröristler kaçtı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırının ardından kentin giriş ve çıkış noktalarındaki güvenlik önlemleri artırıldı.

SICAK ÇATIŞMA, 4 TERÖRİSTTEN 2'Sİ YARALANDI
PKK terör örgütü mensuplarının Esentepe Mahallesi'nde bulunan K-3 Özel Harekat Polis noktasına uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine çatışma çıktı. Hain saldırının ardından polislerin teröristlere karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 4 teröristten 2'si yaralandı. Karanlıktan faydalanarak kaçan teröristlerin yakalanması için Kobra tipi askeri helikopterler bölgeye sevk edilirken, Mehmetçik kaçış noktalarını top atışları ile dövüyor. Güvenlik güçleri ve teröristler arasında çıkan çatışmalar uzun süre sürdü.

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle kentte güvenlik önlemleri artırıldı. Polis, kent giriş ve çıkışlarında bütün araçları sıkı kontrolden geçiriyor.

TACİZ ATEŞİ ARDINDAN,TÜRK TELEKOM BAHÇESİNE KONAN ZAMAN AYARLI BOMBA KONTROLLÜ PATLATILDI
Şehir merkezinin hemen yanı başında yaşanan çatışmanın ardından şehir merkezine konan bir bomba da imha edildi. Türk Telekom İl Müdürlüğü'nün bahçesine konan zaman ayarlı patlayıcıyı, bomba imha ekipleri tarafından kontrollü şekilde patlatıldı.

Başbakan Erdoğan'ın Tunceli'ye yapacağı ziyaret öncesi terör örgütü PKK, ardı ardına eylemler yaparak, gözdağı vermeye çalıştı. Şehir merkezindeki K-3 noktasına taciz ateşi yapan 4 kişilik terör örgütü PKK'lı grupla 3 saat süren çatışma sona ererken, bölgede özel harekat polisleri ve jandarmanın ortak operasyonu devam ediyor. Teröristlerin kaçtığı tahmin edilen Sütlüce ve Güleç köylerinin ormanlık alanları zaman zaman top atışları ile dövülüyor.
Yaşanan çatışmanın ardından şehir merkezinde bulunan Türk Telekom İl Müdürlüğü'nün bahçesine konan zaman ayarlı patlayıcıyı, bomba imha ekipleri tarafından kontrollü şekilde patlatıldı.

OVACIK YOLUNA KONAN BOMBA PATLADI
Tunceli'deki çatışmanın devam ettiği saatlerde, Tunceli-Ovacık karayolunda bomba patlatıldığı öğrenildi. Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde saat 19.00 sıralarında, polis kontrol noktasına uzaktan taciz ateşi açıldığı bildirildi. İlçe girişinde bulunan polis noktasına saldırıda bulunan 2 PKK'lının polislerin karşılık vermesi üzerine kaçtığı, bölgede operasyon başlatıldığı öğrenildi.

Tunceli'deki yoğun güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, polislerin tümüne çelik yelek giyme zorunluluğu getirildi. Telsiz anonsları ile uyarılan güvenlik güçlerinin, şüpheli araç ve kişiler üzerinde hassasiyetle durulması istendi.

GECENİN SABAHINDA BÜYÜK BİR GRUP KENT MERKEZİNE YÜRÜYÜŞE GEÇTİ Tunceli’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto eden bir grup, PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atarak şehir merkezine yürüyüşe başladı. Aralarında Tuncali DTP milletvekili Şerafettin Halis ve Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil’in de bulunduğu grup AKP il binasına yürüyerek siyah çelenk bırakacak. Ancak polis zaman zaman uyarı yaparak gösterenin yasal olmadığını ve gösterilerin sonlandırılmasını istiyor. Yürüyüş devam ediyor. Polis il genelinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TUNCELİ'YE GELDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, helikopter ile saat 12.30'da Elazığ'dan Tunceli'ye geldi. Başbakan Erdoğan'ı, şehir stadında Tunceli Valisi Mustafa Yaman ve bölge milletvekilleri ile öteki yetkililer karşıladı. Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da Tunceli'ye  geldi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin Tunceli Merkez İlçe Kongresi'ne katılacak. Tunceli Valiliğini de ziyaret edecek olan Erdoğan, toplu açılış ve TOKİ tarafından yaptırılan 134 konutun anahtar teslim törenine katılacak.

GÖSTERİCİLER İLE POLİSİN KARŞILIKLI BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Tunceli’ye gelişini protesto eden DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve Belediye Başkanı Songül Arol Abdil’in de arasında bulunduğu grup AKP il binasına siyah çelenk bıraktı.

Öcalan posterlerinin açıldığı, PKK lehine sloganların atıldığı eylemde, zaman zaman polise taş atıldığı görüldü. Eylemin ardından DTP il binası önünde toplanan küçük bir grup ile polislerin karşılıklı bekleyişi sürüyor.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Tunceli’ye gelişi protesto edildi. DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve Belediye Başkanı Songül Arol Abdil’in de arasında bulunduğu kalabalık bir grup, Öcalan posterleri açıp, PKK lehine sloganlar atarak şehir merkezinde bir süre yürüyüş gerçekleştirdiler. AKP il binası önünde sonlandırılan yürüyüşün ardından, grup bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve Belediye Başkanı Songül Arol Abdil’in AKP il binası önüne siyah çelenk bırakmasının ardından eylem sona erdi. Ancak, PKK ve Öcalan sloganları atan bir grup DTP il binası önünde toplanmaya başladı. İki şeritli yolun bir şeridini kapatarak, bekletilen çevik kuvvet polisleri, göstericiler geldiği sırada, olası bir gerginliğin önlenmesi için, parti binasının hemen karşısında bulunan Merkez Polis Karakolu bahçesine konuşlandırıldılar. Çevik kuvvet ekipleri ile gösterilicilerin karşılıklı bekleyişi sürüyor.



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,287 µs