En Sıcak Konular

Marmaris'te ABD askeri ‘out’, Rus askeri ‘in’

25 Ekim 2008 12:37 tsi
MARMARİS'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na, 22 Ekim Çarşamba günü demirleyen Rusya'nın en büyük ve modern savaş gemileri, ‘Büyük Petro’ ile ‘Amiral Çebanenko’nun askerleri, ilçe esnafının yüzünü güldürdü.

Esnaf, sayıları hakkında bilgi verilmeyen Rus denizcilerin, Marmaris'e daha önce defalarca gelen ABD savaş gemilerindeki askerlerden daha çok harcama yaptıklarını, onlar gibi alkol duvarına aşıp, rezalet çıkartmadıklarını söyledi

İskele Mevkii'ndeki tekstil ürünleri satan bir dükkanın işletmecisi 34 yaşındaki Mehmet Türk, “Geldikleri günden bu yana işlerimiz açıldı. İçeri giren Rus askeri, dışarı boş çıkmıyor. ABD'liler bunlar gibi değil. Amerikan askerlerinin büyük bir bölümü buraya geldiklerinde paralarını sadece alkol için harcıyor. Sabahlara kadar içip terbiyesizlik yapıyor, rezalet çıkartıyor. Oysa Ruslar, gayet efendi, beyefendi. Keşke Amerikan askerleri yerine hep Rus askerleri Marmaris'e gelse” dedi.

Rus askerlerinin en çok tekstil ürünü ve hediyelik eşya aldıklarını belirten diğer esnaf da DHA'nın sorularını yanıtlarken, Türk'le aynı görüşleri paylaştıklarını dile getirdi.

Girdikleri işyerlerinden poşetler dolusu eşyalarla çıkan, oturdukları kafeteryalarda yemek yiyip, içeceklerini yudumlayan, katıldıkları cip safari turlarının keyfini çıkaran, ilçenin hemen her noktasında arkadaşlarına hatıra fotoğrafları çektiren Rus askerleri ise kendilerine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı. Sadece, Marmaris'i çok sevdiklerini ima eden el ve yüz hareketleri yapmakla yetindi.

Gürcistan savaşı sonrasında, ABD savaş gemilerinin Karadeniz'e girişlerine misilleme olarak Karayip Denizi'nde Venezüela ile deniz tatbikatına katılmak üzere yola çıktığı kaydedilen savaş gemilerinin, yarın Aksaz'dan ayrılıp yoluna devam edeceği öğrenildi.

ABD'Lİ ASKERLER DAĞITMIŞTI

Marmaris esnafının memnun olmadığı ABD askerleri ilçeye en son 18 Eylül'de gelmişti. ABD donanmasına bağlı USS Sanantonnıo LPD-17 adlı amfibik taarruz savaş gemisinin 850 askeri, dört gün Marmaris'te kalmıştı. Gündüzleri pek dışarıda gözükmeyen, ABD'liler, aksam saatlerinde gittikleri diskolarda bol bol alkol tüketip sabahın ilk saatlerine kadar çılgınca eğlenmiş, bu sırada da objektiflere ilginç görüntüler takılmıştı. Muğla Yurtsever Cephe ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi 80 kişilik grup da, Amerikan askerlerinin kamuoyuna yansıyan Marmaris barlarındaki görüntülerine de tepki gösterirken ‘Yanki Go Home' sloganı atmıştı.

AA



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,807 µs