En Sıcak Konular

25 Ekim 2008 10:41 tsi
Başkanlık seçimleri ile ilgili ürkütücü senaryolar

Amerika’da başkanlık seçimini Obama’nın kazanmaması halinde çok öfkelenecek Demokratların isyankârlaşma olasılığı bile hesaba katıldı. Los Angeles, Detroit, Chicago ve Philadelphia’da önlem alınacak

Amerika’da başkanlık seçimine 10 gün kala anketlerde Cumhuriyetçi rakibi John McCain karşısında 10 puana varan üstünlük sağlayan Demokrat aday Barack Obama’ya dair ürkütücü senaryolar şimdiden ortalığı sarıyor. Seçilirse ABD’nin ilk siyah başkanı olacak Obama’ya suikast düzenlenebileceği kaygıları fısıltı halinde yayılırken, anketlerdeki açık üstünlüğünün sandığa yansımamasının isyanlara yol açacağı öne sürülüyor.
İsyanlarla namlı Los Angeles başta olmak üzere Detroit, Chicago ve Philadelphia’da polis, Obama’nın sandıktan çıkmaması ve 2000 seçimindeki gibi elektronik oy atma makinaları kaynaklı olası bazı hile hurdaya karşı oluşacak öfkeyi dizginlemek için şimdiden seferber oldu. San Francisco yakınındaki Oakland’daki polis sözcüsü Jeff Thomason, “Bu başkanlık değişiminde bir tarih yazılacak. Ya kadın bir başkan yardımcımız olacak yahut da Afro Amerikalı bir başkanımız. Bence buradaki herkes Obama’ya oy atacak, Beyaz Saray’a o giderse mutlu olacak. Fakat SWAT ekiplerimiz de olası sorunlara karşı her yerde” dedi.

‘Dramatik sonuçları olabilir’
Chicago, Detroit ve Philadelphia kentlerinde fazladan polis konuşlandırma planları yapılırken, internette Obama yenilirse protesto ve sivil itaatsizliğe gidilmesi çağrıları başladı. Eski Demokrat Başkan Bill Clinton’ın stratejisti, eşi Hillary Clinton’ın da önseçim yarışındaki danışmanı James Carville ise CNN’e Obama’nın anketlerdeki üstünlüğüne karşın sandıktan çıkmaması halinde Demokrat seçmenin çok öfkeleneceğini belirtip, bunun ‘dramatik sonuçları olacağını’ söyledi. Detroit polis müdürlüğünden James Tate, kongre gazetesi The Hill’e hangi aday kazanırsa kazansın sorunlar beklediklerini söylerken, Obama’nın 4 Kasım günü son mitingini yapacağı Chicago’da sıkı önlemler planlanıyor. Philadelphia ile Cincinnati’de de öyle.

Obama anketlere göre siyah Amerikalıların yüzde 94’ünün oyunu alırken, Hispaniklerde bu oran yüzde 70. Obama, son Reuters/C-SPAN/Zogby anketinde McCain’e yüzde 41’e yüzde 51’lik fark attı, kilit eyaletlerdeki anketlerde de önde. Demokrat aday ise dün ölüm döşeğindeki 85 yaşındaki anneannesi Madelyn Dunham’ı son kez görmek için kampanyasında mola verip Hawaii’ye gitti. Annesi 53 yaşındayken 1995’te kanserden öldüğünde kendisini görememiş olan Obama, CBS’e “Aynı hatayı iki kez yapmayacağım” dedi. Siyah aday çocukluğunun büyük kısmında kendisine bakan Dunham için “Anneannem bana kalan son kişi. Ailenin temel direğiydi. Güçlü olmak, disiplinli olmak gibi ne varsa ondan öğrendim” ifadelerini kullandı.

McClellan da Obamacı çıktı
Bu arada New York Times gazetesi, Obama’ya desteğini açıklarken, siyah adaya Colin Powell’ın ardından Cumhuriyetçi cepheden ikinci destek Bush’un eski Beyaz Saray sözcüsü Scott McClellan’dan geldi.

Radikal Dış Haberler



Bu haber 347 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,502 µs