En Sıcak Konular

Polis müfettişi uyuşturucudan gözaltında

24 Ekim 2008 22:41 tsi
Mersin'deki bir operasyon sonucu KKTC'de dün tutuklanan polis müfettişi Abdurrahman Uluçınar ve kayınpederi Abdullah Y. Hakverdi'nin gözaltı süreleri 7 gün uzatıldı.

Narkotik ekiplerinin geçen gün Mersin Muhafaza Gümrük Müdürlüğü'nde gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirilen 170 kilo 449 gram işlenmemiş hintkeneviri türü uyuşturucuyla ilgisi olduğu düşünülerek KKTC'de dün tutuklanan polis müfettişi Abdurrahman Uluçınar ve kayınpederi Abdullah Yılmaz Hakverdi'nin gözaltı süreleri 7 gün uzatıldı.

Abdurrahman Uluçınar ve Abdullah Yılmaz Hakverdi, bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde yargıç Fügen Ulutekin'in huzuruna çıkarıldı.

KKTC Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli başmüfettiş Ali Adalıer, mahkemede verdiği yeminli ifadede, Türkiye'de narkotik ekiplerinin önceki gün Mersin Muhafaza Gümrük Müdürlüğü'nde gerçekleştirdiği operasyonda, Mozambik'ten Abdurrahman Uluçınar adına, Abdullah Yılmaz Hakverdi adresine gönderilen bir konteynır içindeki 6 kanepede saklı, 194 pakette 170 kilo 449 gram hitkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu anlattı. Adalıer, konteynırın alıcısı olarak görülen polis müfettişi Abdurrahman Uluçınar ve alıcının adresi olarak gösterilen Hakverdi Turizm şirketinin sahibi Abdullah Yılmaz Hakverdi'nin gözaltına alındığını bildirdi.

Polis tarafından önceki gün zanlılar üzerinde, ikametgahlarında ve Hakverdi Turizm şirketinde yapılan aramalarda ele geçirilenleri özetleyen Adalıer, konuyla ilgili olduğuna inandıkları bir kişinin arandığını, konuyla ilgili alınması gereken ifadeler olduğunu ve elkonulan bilgisayar, flaşdisk ile hesap defterlerinin incelendiğini kaydetti.

''Konunun uluslararası boyutta ve çok ciddi olduğuna'' dikkati çeken Adalıer, konu hakkında Türkiye ile işbirliği yapılacağını ve soruşturma memurunun, soruşturmada yer almak üzere 27 Ekim Pazartesi günü Mersin'e gideceğini anlattı. Adalıer, soruşturmanın tamamlanması ve zanlıların serbest kalmaları durumunda, soruşturmaya etki edebilecekleri gerekçesiyle 7 gün daha gözaltında kalmalarını istedi.

Zanlıların avukatlığını yapan Münür Doratlı ise 7 günlük gözaltı istemine itiraz ederek, zanlıların suçla ilgileri olmadığını savundu.

Soruşturma için Türkiye'ye gidilmesine gerek olmadığını, uyuşturucunun KKTC'de bir limana gönderilmediğini belirten Doratlı, zanlılar için istenen gözaltı süresinin uzun olduğunu, kişilerin hak ve özgürlüklerinin korunabilmesi için bu sürenin mümkün olduğunca kısa olmasını istedi.

Savcı Emine Taşkın da işlenen suçun ciddiyetine ve kamu çıkarını yakından ilgilendirdiğine dikkati çekerek, soruşturmanın yeni başladığını, dün alınan 1 gün gözaltı süresinde polisin kapsamlı bir araştırma yapmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Taşkın, zanlıların serbest kalmaları durumunda bulgulara etki edebilecekleri gerekçesiyle 7 gün daha gözaltında kalmalarını istedi.

Yargıç Ulutekin de polisin kapsamlı soruşturmasını yürütebilmesine olanak sağlanması için zanlıların 7 gün daha poliste gözaltında kalmalarını kararlaştırdı.

Ele geçirilen uyuşturucunun, KKTC tarihinde, bir kerede ele geçirine en büyük uyuşturucu miktarı olduğu belirtiliyor.

aa



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,845 µs