En Sıcak Konular

''Türkiye eski Türkiye değildir''

24 Ekim 2008 20:49 tsi
''Türkiye eski Türkiye değildir'' Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, global krize ilişkin olarak açıklamalada bulundu. Şimşek umut verdi...

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, global krize ilişkin olarak, "Türkiye ile bazı ülkeleri aynı kefeye koyma çalışmaları var basında ve uluslararası basında...Bundan daha yanlış bir yaklaşım olamaz. Türkiye eski Türkiye değildir" dedi.

Şimşek, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) tarafından düzenlenen "Yenilenebilir Enerjide Fırsat ve Beklentiler" konulu konferansta yaptığı konuşmada, özel sektör yatırımlarının önünü açarak, teşvik ederek desteklemek gerektiğini söyledi.

Enerji konusunda teşviklerin çok boyutlu olabileceğine işaret eden Şimşek, "en önemli teşvik bir ülkenin ekonomik ve siyasi istikrarının korunmasıdır" dedi.

BANKALARIMIZIN SERMAYE YAPISI ÇOK GÜÇLÜ
Şimşek, "Eylül ayına kadar bile sermaye yeterlilik oranında, Avrupa ve dünyada yüzde 8 yakalanamazken, bizde yüzde 17,18'ler civarında. Bizim bankaların sermaye yapısı çok güçlü" dedi.
Bankaların aktiflerle ilgili problemi olmadığını kaydeden Bakan Şimşek, şu bilgilere yer verdi:
"Problemli kredilerin toplam kredilere oranı net bazda yüzde 0,6 civarında.
Ekonomideki yavaşlama ile birlikte belki bir miktar artar ama sonuç itibariyle başlangıç noktası çok önemlidir. Başlangıç noktasında sistem son derece güçlü başlamıştır."

''FİNANS SİSTEMİNDE CİDDİ STRES VAR''
Eskiden bankacılık sektörünün krizleri, dışsal veya iç şoklarla büyüttüğünü, bu aşamada bu şokları, tam aksine bir miktar bertaraf eden bir unsur olduğunu anlatan Şimşek, piyasalarda bir tedirginlik olduğunu belirterek, dünyada finans sisteminde ciddi bir stres olduğunu kaydetti.

"DOLARDA TAVRIMIZ AYNI"
Türkiye'nin temellerinin sağlam olduğunu, dalgalı kur sistemi olduğunu anlatan Şimşek, "dolar 1,15'e inerken tavrımız neyse, şu anki tavrımız da benzer, her zaman çok açık şekilde yaklaşımımız olmuştur. Bankalarımıza likidite desteği yapılıyor gerekirse. Çok ciddi şekilde bir talep olmamakla birlikte yaptık son bir kaç haftadır, yapmaya da devam edeceğiz. Biz çerçeveyi sağlam tuttuk" diye konuştu.
 
aa




Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,628 µs