En Sıcak Konular

Kuşadası'ndaki cesetlerin sırrı çözüldü

24 Ekim 2008 20:38 tsi
Kuşadası'nda değişik mevkilerinde cesedi bulunan 3 erkekle ilgili soruşturma kimi işadamlarını soyan eski bir uçak korsanı şebekesini ortaya çıkardı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinin türlü mevkilerinde cesedi bulunan 3 erkekten 2'sinin, eski uçak korsanı olan zanlının liderliğindeki şebeke tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Polis tarafından yakalanan çetenin lideriyle 7 elemanının, kaçırdıkları kimi işadamlarının gözleri önünde cinayetleri işledikleri ve kendilerini de bu biçimde öldüreceklerini söyleyerek mallarına el koydukları ileri sürüldü.

Alınan bilgiye göre, Kuşadası'nda 1 ay önce kaybolan Hüsredin Özçelik (26) ile 5 gün önce kaybolan Gürkan Yılmaz'ın (28) ailelerinin savcılığa başvurması üzerine harekete geçen polis ekipleri, Özçelik ve Yılmaz'ı bulmak için çalışmaya başladı.

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları araştırmada, matbaa işçisi Özçelik ile temizlik görevlisi Yılmaz'ın kaybolmadan önce görüştüğü kişileri belirledi. Polisin araştırmasına, kayıp 2 kişinin görüştüğü 7 kişinin ifadesine başvuruldu. Kimi suçlardan emniyette kaydının bulunduğu ortaya çıkan N.A., M.K.K., S.S., A.A., M.A., Y.B. ve G.O.'nun çelişkili ifadeler vermesi polisin dikkatini çekti.

Bunun üzerine sorgulaya alınan şüpheli 7 kişi, Özçelik ile Yılmaz'ı öldürdüklerini itiraf etti. Olaya karıştığı belirlenen ve çetenin elemanı olduğu ileri sürülen Ş.Y., polis tarafından İstanbul'da yakalanarak Kuşadası'na getirildi.

Kuşadası Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulan ve çetenin lideri olduğu ileri sürülen N.A.'nın, 1997 yılında Malta Havayolları'na ait bir yolcu uçağını, Malta-İstanbul seferini yaparken 74 yolcu ve 6 mürettebatla Almanya'ya kaçıran ve hemşerisi olan Mehmet Ali Ağca'nın durumunun düzelmesi için dünya kamuoyunun ilgisini çekmek amacıyla eylemi gerçekleştirdiğini söyleyen kişi olduğu ortaya çıktı.

Sorgulanan zanlıların N.A. liderliğinde hareket ettikleri, yaklaşık 1 ay önce kaçırdıkları Özçelik'i Kuşadası'nda bir otelin bodrumuna götürüp kapattıkları, ilçede 2 ayrı deri mağazası bulunan kişiyi de zorla otelin bodrumuna götürdükleri belirlendi. Zanlıların, deri mağazası sahibinin gözü önünde Özçelik'in boğazını keserek öldürdükleri ve kendisini de böyle öldüreceklerini söyleyerek, 160 bin YTL'sini aldıkları, Özçelik'in cesedini Kuşadası'nın Kirazlı Köyü yakınındaki ormanlık alana gömdükleri ortaya çıktı.

Şebeke elemanlarının 1 hafta önce bir mağazada temizlikçilik yapan Gürkan Yılmaz'ı da kaçırdıkları, şebekenin lideri N.A.'nın evine götürüp banyoya kapattıkları, daha sonra zorla eve getirilen bir işadamının gözleri önünde Yılmaz'ın da boğazını keserek öldürdükleri öne sürüldü. Tehdit ettikleri işadamının, ilçede bulunan bir işyerine ortak oldukları belirlenen zanlıların, öldürdükleri Yılmaz'ın cesedini ise Davutlar mevkiinde bir tarlaya gömdükleri öğrenildi.

Bunun üzerine çete lideri N.A.'nın evine giden polis ekipleri, temizlenmesine karşın banyoda kan izlerinin bulunduğunu gördü.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 18 mermi, 2 cep telefonu, 4 GSM kartı, uyuşturucu haplar ve 55 bin YTL ele geçirildi.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, operasyonla ilgili basın mensuplarına yaptıkları açıklamada, böyle bir vahşetin tanımını bulamadıklarını söyledi. Zeybek, ''Zanlılar, vahşice öldürdükleri kişilerin gömülecekleri yerleri bile önceden hazırlamışlar. Arkadaşlarımızın titiz çalışması olmasa bu vahşetler devam edecekti'' dedi.

Bu arada cesedi bulunan 1 erkeğin kimliğinin tespitine çalışıldığı, çete tarafından öldürülüp öldürülmediğinin araştırıldığı bildirildi. Kuşadası Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 8 zanlı, adliyeye sevkedildi.

Kuşadası'nın Kirazlı, Davutlar ve Güzelçamlı mevkilerinde, sabah saatlerinde kimliği belirlenemeyen 3 erkek cesedi bulunmuştu.

aa



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,601 µs