En Sıcak Konular

Obama için kutlama hazırlığı başladı!

24 Ekim 2008 12:53 tsi
ABD'de gelecek ay başında yapılacak başkanlık seçiminde Demokratların adayı Barack Obama'nın kampanyasının yetkilileri, seçim gecesi kutlamaları için Chicago'daki Grant Park'ta hazırlıklara başladı.

Aynı zamanda Illinois senatörü olan Obama'nın seçimlerin yapılacağı 4 Kasımda kendi seçim bölgesi Chicago'da olacağı daha önce açıklanmıştı. Demokrat adayın kampanya yetkilileri, seçim gecesinde muhtemel zafer için kutlamaların yapılacağı yer olarak, daha önce de pek çok konser ve toplantıya ev sahipliği yapan geniş bir alana sahip Grant Park'ı seçti.

Parkta kutlamaların yapılacağı sahnenin kurulması hazırlıklarının başladığı bildirildi. Obama'nın, seçim gecesi kesin sonuçların belli olmasıyla birlikte geç saatlerde Grant Park'a gelerek konuşma yapacağı ve zaferini ilan edeceği öğrenildi.

Cumhuriyetçilerin adayı John McCain'in kampanya yetkilileri ise seçim gecesi çalışmalarıyla ilgili henüz açıklama yapmadı. McCain'in, 4 Kasım akşamı seçim bölgesi Arizona eyaletinin başkenti Phonenix'te Biltmore otelinde bulunacağı belirtiliyor.

OBAMA'YI İZLEYECEK BASIN MENSUPLARI ÜCRET ÖDEYECEK

Öte yandan Barack Obama'nın seçimi kazanması halinde Chicago'daki Grant Park'ta kalabalık bir topluluğa yapması beklenen konuşmayı takip edecek basın mensuplarından ücret talep edilmesi, Amerika'da tartışmalara yol açtı.

Obama'nın kampanya yetkilileri, önceki gün yaptıkları duyuruyla, toplantıyı izleyecek basın mensuplarından resmi internet sitesi aracılığıyla akreditasyon yaptırmalarını isterken, bunun karşılığında para da talep etti.

Medya çalışanlarından oturacakları yere ve kullanacakları teknik desteğe göre 410 ile 1870 dolar arasında ücret istenmesi, Amerika'daki pek çok gazete, televizyon ve internet sitesine haber oldu.

Obama kampanyasının sözcüsü Ben LaBolt, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, kutlamaları izleyecek basın mensuplarından herhangi bir para talep etmediklerini, sadece internet, elektrik gücü ve kapalı alan gibi teknik detaylar ile sahneye daha yakın bölgeler için ücretlendirme uyguladıklarını söyledi.

Kampanyanın resmi sitesindeki bilgilerde ise, toplantıyı izleyecek basın mensupları için "ücretsiz alan" adı altında bir bölüm de bulunuyor. Yine buradaki açıklamada, ücretsiz alandan etkinliği takip edecek basın mensupları, "yetkilerinin sınırlı olabileceği ve etkinliği izleyebilme açılarının engelli olabileceği" şeklinde uyarılıyor.

Seçim gecesi etkinliğini izleyecek gazete ve televizyon muhabirlerinden farklı pozisyonlara göre 935 ile 1875 ABD Doları, fotomuhabirlerinden 410 ile 750 ABD Doları, radyo muhabirlerinden 715 ABD doları, canlı yayın araçlarından park ücreti ve elektrik gücü servisi olarak 900 ABD Doları talep ediliyor.

aa



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,661 µs