En Sıcak Konular

ASAM’daki istifa depreminin perde arkası

24 Ekim 2008 12:12 tsi
ASAM’daki istifa depreminin perde arkası

Türkiye’nin ilk strateji kurumu ASAM’da basına yansıyan bilgilere göre istifa depremi yaşanıyor. TSK’ya yakınlığı ile bilinen kurumdaki bu hareketlilik dikkat çekici. Çünkü Türkiye’nin ‘yeni’ yüzünü yansıtıyor.

Strateji konularında yaptığı çalışmalarla Türkiye’de bir ilk özelliği taşıyan ve uluslar arası ilişkilerde önemli bir bilgi kaynağı olan ASAM bugün basına yansıyan bilgilere göre istifalarla sarsıldı. Star gazetesinde yer alan habere göre kurumun başkanı son görev yeri Washington olan emekli büyükelçi Faruk Loğoğlu ile yönetim kurulu başkanı emekli Orgeneral Edip Başer görevlerinden istifa etti.

Daha önce de yönetim değişikliklerinin yaşandığı ASAM’da istifa ilk kez olmuyor. Daha önce kurumun başkanlığını MHP liderliğine soyunan Ümit Özdağ ve şu anda aynı partiden milletvekili olan Gündüz Aktan yapmıştı. Ancak Merkez Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı’nın aynı zamanda istifa etmesi dikkatleri stratejik kurumun üzerine çekiyor.

ASAM Başkanı Faruk Loğoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada ‘Kurumsal bir gelişme oldu. Yeni bir sayfa açma zamanı geldi. ASAM güzide bir kuruluş olarak yoluna devam edecek’ diyor. Buradan çıkan sonuç ASAM’ın yeni bir başkanla yoluna devam edeceği ve Türkiye için fikir üretme işini sürdüreceği yolunda. Ancak ASAM’ın bu süreçten sonra aynı düzlemde mi hareket edeceği önemli bir soru işareti olarak önümüzde duruyor.

Zira kimi iddialara göre Avrasya-Bir Vakfı'nın bünyesinde olan merkez, ayrı bir vakıf olarak yeniden kurulacak. Bundan sonra sadece strateji çalışması yapacak. İstifaların bu yüzden yaşandığı, kurumun yeni bir yapılanmaya gittiği belirtiliyor.

‘Bundan sonra sadece strateji çalışması yapacağı’na ilişkin iddianın altı ise şöyle dolduruluyor. Kurum sadece Türk Silahlı Kuvvetleriyle değil devletin diğer stratejik kurumlarıyla da eşgüdüm içerisinde çalışacak ve uluslar arası ilişkiler alanında ve yaptığı çalışmalarla dış politikanın belirlenmesinde aktif katkı sunacak.

iyibilgi.com



Bu haber 2,278 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,791 µs