En Sıcak Konular

Gökçek'ten Milli Görüş'ü kızdıracak öneri...

24 Ekim 2008 12:00 tsi
Gökçek'ten Milli Görüş'ü kızdıracak öneri... AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Pazar günü Saadet Partisi'nin başına geçecek olan Numan Kurtulmuş'a Milli Görüşçüleri kızdıracak bir öneride bulundu. İşte o öneri...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Saadet Partisi'ne Genel Başkan adayı olan Numan Kurtulmuş'a alaycı bir ifadeyle gönderme yaptı. Gökçek, "Numan beyi severim. Ama onlara tavsiyem; boşa zaman kaybetmeden o partiyi kapatıp bize katılmalarıdır" dedi.
TV Net televizyonunun konuğu olan Melih Gökçek, yaklaşan yerel seçimler öncesi Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı için olası aday görünürken, CHP'den aday gösterilen Murat Karayalçın ve partisine meydan okudu.

Daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde üç kez galip geldiği Karayalçın'ın CHP'den aday gösterilmesini kendisi için çok mutluluk verici olduğunu ifade eden Gökçek, "böylece hem Karayalçın'a, hem de CHP'ye karşı galip gelerek, bir taşla iki kuş vuracağım" dedi.

"KARAYALÇIN'IN LİSTESİ İMRALI'DAN"

Gökçek, 2004 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, DEHAP'ın desteğiyle Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Karayalçın için sarfettiği "Karayalçın'ın listesi İmralı'dan" sözlerini hatırlattı.

BAYKAL - KARAYALÇIN POLEMİĞİ

Karayalçın, 2002 genel seçimleri ve 2004 yerel seçimleri öncesinde 'solda birlik' için mücadele etti, ancak sadece DEHAP'la anlaşabildi. 2004 yerel seçimlerinde DEHAP'ın desteğiyle SHP'den Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı oldu. Bu süreçte Baykal'ın ağır suçlamalarına maruz kaldı. CHP lideri, SHP çatısı altında girecek sol ittifakın aday listesinin terör örgütü elebaşısı Öcalan tarafından hazırlandığını iddia etti: "İmralı'dan liste gelecek. O liste SHP'nin adayı diye verilecek. Diyarbakır'da seçimi DEHAP kazanacak ve sen 'Aaa SHP kazandı' diye yarın çıkacaksın. Çocuk mu aldatıyorsunuz?" Karayalçın ise bu suçlamalara şöyle cevap verdi: "Eğer bu düzeysiz iddiasını kanıtlarsa hem ittifaktan hem de adaylıktan çekilirim. Ama kanıtlayamazsa kendisinin görevinden ayrılması gerekiyor. Ben bu sözün altında kalmam, bu sözü unutmam, unutturmam da. İşin hukuki yönü ile ilgili olarak da ayrıca bir değerlendirme yapacağız."

"SAADET PARTİSİ'Nİ LAĞVETSİNLER"

Gökçek son olarak Saadet Partisi'nden Genel Başkan Adayı olarak gösterilen Numan Kurtulmuş'un 26 Ekim'de gerçekleşecek kongrede büyük olasılıkla başkan seçileceği hatırlatılarak, "Numan Kurtulmuş'un başkanlığı sizi etkiler mi" sorusuna "Hayır, etkilemez. Numan beyi severim. Onlar bizim arkadaşımız ama onlara tavsiyem; boşuna zaman kaybetmeden o partiyi lağvedip bize katılmalarıdır" şeklinde yanıt verdi.
 
TİMETURK
 



Bu haber 321 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,796 µs