En Sıcak Konular

Avukatların Ergenekon değerlendirmesi

23 Ekim 2008 21:21 tsi
Bir grup avukat, duruşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dünya hukuk tarihinin en uzun iddianamesinin gündeme geldiğini belirten avukat Ceyhun Mumcu, "Sanıklar halen savunma olanağını elde edememişlerdir. Benim en büyük dileğim iddianamenin okunmamasıdır. Çünkü bu iddianame okunursa günlerce sürecek. Sanıklar gibi basın mensupları da burada kalmak zorunda kalacaklardır" diye konuştu.

Doğu Perinçek gibi aydın birisinin cezaevine kapatılmasına anlam veremediğini ifade eden avukat Veli Devecioğlu ise, "Doğu Perinçek'i, sorgusunun yapılmasının ardından salonda alkışladım. Mahkeme bunu yadırgadı. Mahkeme heyetine 'Sizden özür diliyorum. Hiç böyle bir hadise görülmüş değil. Ben Doğu Perinçek gibi birinin cezaevine konulmasını protesto etmek için alkışladım. İsterseniz salondan çıkabilirim' dedim. Ancak mahkeme başkanı gerek görmedi" dedi.

Davanın derme çatma toplanan iddialarla açıldığını iddia eden avukat Mehmet Cengiz de, "Böyle bir dava açarsanız usule uygun yargılama yapamazsınız. Ben bugün de yargılamanın başladığı kanaatinde değilim. Bugün ilginç bir olay yaşanmıştır. Savunma avukatları, davayla ilgili telefonların dinlendiğini ifade ettiklerinde mahkeme başkanı 'Benim de telefonumun dinlenmediğini kim garanti edebilir' demiştir. Bu geldiğimiz noktanın bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

Bu arada, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuksuz olarak yargılanan İbrahim Benli, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, mahkemenin tutuklu ve tutuksuz sanıkların birlikte yargılanması kararını verdiğini söyledi. Mahkemede iddianamenin okunmaması talebinde bulunduğunu da belirten Benli, "Sanık avukatlarının çoğu iddianamenin okunmamasını onayladı" dedi.

iha

 



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,709 µs