En Sıcak Konular

Erdoğan, Perihan Mağden'den tazminat kazandı

23 Ekim 2008 21:09 tsi
Başbakan Erdoğan, Radikal gazetesi ve yazarı Perihan Mağden’den, Emine Erdoğan ise Tempo dergisi ve muhabiri Cemal Subaşı’dan 5’er bin YTL manevi tazminat kazandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir köşe yazısında “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” iddiasıyla Radikal gazetesi ve Perihan Mağden aleyhinde açtığı tazminat davasının görüldüğü Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya tarafların avukatları katıldı. 

Yargıç Suna Türe, davayı kısmen kabul ederek Radikal gazetesi ve Mağden’in Başbakan Erdoğan’a yayım tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 5 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Davanın dilekçesinde, Radikal gazetesinin 14 Şubat 2008 tarihli nüshasında yayımlanan ve Perihan Mağden tarafından kaleme alınan “Başbakan Peki İşini Seviyor mu?” başlıklı köşe yazısında, “Erdoğan’ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunulduğu” öne sürülmüştü.

Dilekçede, gazete ve Mağden’den yayım tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 10 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

EMİNE ERDOĞAN’A TEMPO DERGİSİNDEN TAZMİNAT
Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen diğer tazminat davasının karar duruşmasına Emine Erdoğan’ın avukatı Fatih Şahin ile Tempo dergisi ve muhabiri Cemal Subaşı’nın avukatı Doğa Kavak katıldı.

Yargıç Selahattin Şimşek, davayı kısmen kabul ederek, Tempo dergisi ve muhabiri Subaşı’nın Emine Erdoğan’a 5 bin YTL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Davanın dilekçesinde, Subaşı tarafından yazılan ve Tempo dergisinde 22 Mayıs 2008 tarihinde yayımlanan “İşte İpleri Koparan Konuşma-Devletin Zirvesindeki Küslüğe İlişkin Ankara Fısıltıları” başlıklı haberde, “Emine Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül arasında geçtiği iddia edilen gerçek dışı bir konuşma ve görüşmeye yer verildiği” vurgulanmıştı.

Dilekçede, söz konusu haberdeki ifadelerle Emine Erdoğan’ın “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” iddia edilerek, dergi ve muhabiri Subaşı’dan yayım tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 10 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunulmuştu.

ntv



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,913 µs