En Sıcak Konular

Tunceli-Pertek'te bomba paniği

23 Ekim 2008 20:41 tsi
Tunceli'nin Pertek ilçesinde akşam saatlerinde kadın garson çalıştıran bir birahanenin tuvaletine konulan bomba etkisiz hale getirildi. Bombayı koyduğu sanılan şüpheli kadını arama çalışmaları devam ediyor.

Tunceli'ni Pertek ilçesinde aksam saat 17.00 sularında kadın garson çalıştıran Munzur Birahanesi'ne gelen şüpheli bir kadın, önce yemek söyledi, ardında lavaboya uğrayarak, yemeğini yemeden birahaneden ayrıldı. Durumdan şüphelenen birahane çalışanları kadının birahaneden ayrılması üzerine lavaboyu kontrol ettiler. Lavaboda şüpheli bir paketin olduğunu gören lokanta çalışanları, durumlu polise bildirmek için paketi de eline alarak Peltek İlçe Emniyet Amirliği'ne doğru yola çıktı. Ancak Peltek Kaymakamlığı önüne gelen çalışan paketi Kaymakamlığın bahçesin duvarının üzerine bıraktı ve durumu polise bildirdi.

Bomba uzman ekipleri gelen kadar jandarmaya ait sinyal bozucu jammer pakete yakın bir bölgede tutularak paketin uzaktan patlatılması engellendi. Daha sonra Elazığ'dan gelen bomba uzman ekipleri tarafından kontrollü şekilde patlatılan paketten miktarı ve cense belirlenemeyen patlayıcı madde çıktı. Bombanın miktarı ve cinsi konusundaki çalışmalar güvenlik güçleri tarafından yürütülüyor.

Olayı sırasında iki saat boyunca Peltek ilçesinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, ilçeye giriş ve çıkışlarda polis kontrolü yapıldı. Şüpheli kadını arama çalışmaları da devam ediyor.

anka



Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,714 µs