En Sıcak Konular

Kılıç, esas gerekçeyi açıkladı

23 Ekim 2008 20:24 tsi
Kılıç, esas gerekçeyi açıkladı Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili mahkemenin esas gerekçesi açıkladı. Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü kararıyla ilgili eleştiri ve yorumlara ise bakın nasıl cevap verdi...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili kararda, Hazine yardımından yoksun bırakma kararı verilmesini isteyen üyelerin gerekçelerinin esas kabul edildiğini belirtti.

Başkan Kılıç, esas hakkındaki gerekçeli kararı, Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere saat öğle saatlerinde Başbakanlık'a gönderdiklerini bildirdi.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nden ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kapatma davasının gerekçeli kararının 770 sayfadan oluştuğunu aktaran Kılıç, "Ama bunun çoğunluğu, biliyorsunuz ilgili partinin savunması, iddianame ve bununla ilgili dokümanlar oldukça geniş bir yer tutuyor, ama bizim kararımız o kadar değil." diye konuştu.

"AK Parti'nin kapatılmaması yönünde görüş bildiren 4 üyenin gerekçelerinin ayrı olup olmadığı" yönündeki soru üzerine Kılıç, "O 4 arkadaşın gerekçesi, daha doğrusu Hazine yardımından yoksun bırakmak gerektiğini söyleyen arkadaşların gerekçeleri, mahkemenin esas gerekçesi oldu. Diğer arkadaşlar da muhalefet yazmış oldular." dedi.

"Üniversitelerde başörtüsü serbestisi getiren anayasa değişikliğinin iptali kararına ilişkin gerekçenin ardından, MHP'nin Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerinin daraltılmasına yönelik bir çalışma yaptığı" yönündeki bilgilerin sorulması üzerine Kılıç, "Biz kararımızı verdik. Muhalefetiyle, çoğunluğuyla herkes söyleyeceğini söyledi. Dışarıda bu karar hakkında herkes eleştirisini yapabilir, ama altını çizerek ifade ediyorum; bu eleştiriler, hukuksal kurallar içerisinde, hakarete varmayan bir ölçü içerisinde her zaman yapılabilir. Buna biz açığız. Tabii ki bu, bizim dışımızda olan değerlendirmeler, yapılabilir. Biz söyleyeceğimizi söyledik ve kararı yayınladık." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs