En Sıcak Konular

Beyoğlu Emniyeti'nde dayak iddiası

23 Ekim 2008 19:50 tsi
Beyoğlu'nda, gece kimlik kontrolü sırasında polise mukavamet ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 4 genç, polis merkezinde dayak yedikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa çıkartılan gençler basın mensuplarının "polise mukavemette bulundunuz mu?" şeklindeki sorusuna yüzlerini göstererek "Belli kimin mukavamet ettiği!" şeklinde cevap verdi.
Edinilen bilgiye göre olay önceki gece 01.10 sularında İstiklal Caddesi Balo Sokak ile Nevizade Sokak kesişiminde meydana geldi. İddialara göre olay şöyle gelişti: Taksim Polis Merkezi Amirliği'nde görevli polis ekibi ile Beyoğlu'na eğlenmeye gelen ve bira içtikleri öğrenilen Nihat T.(29), Bilal Ç.(27), Erkan K. (28) ve Ali V. (28) arasında "kimlik sorma" nedeniyle tartışma çıktı. Polisin sokaktaki yabancı uyruklu kişilere kibar davrandığını ama aynı özeni kendilerine göstermediğini öne süren şüphelilerle ekipte görevli memurlar arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine emniyet güçleri "Görevli polis memuruna mukavemet, tehdit ve hakaret" suçunu işlediklerini öne sürdükleri kişileri Taksim Polis Merkezi Amirliği'ne götürdü. Geceyi karakolda geçiren şüpheliler poliste ifade vermeyi reddetti.

 
Geceyi emniyette geçiren şahısların "Polis merkezinde işkenceye uğradıkları" yönünde haber vermesi üzerine şüphelilerin yakınları İstanbul Barosu ve Mazlumder'den yardım istedi. Bunun üzerine her iki kurum da olayı araştırma üzere polis merkezine birer avukat gönderdi. Gençler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beyoğlu Adliyesi'ne sevk edildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen 4 kişi, daha sonra nöbetçi savcıya ifade verdi. Sağlık kontrolüne götürüldükleri sırada basın mensuplarının sorularını cevaplamaya çalışan ve burnunun kırık olduğu belirtilen Bilal Ç., "Hiçbir şey anlamadık, aniden saldırdılar bize. Polise mukavamet diyorlar ama belli kimin mukavamet ettiği" dedi.

Mazlum-Der olarak konuyu takip etmek üzere adliyeye gelen avukat Semih Bilen, şüphelilerin yakınlarının işkence iddiasıyla kendilerine ulaştığını belirterek, Olay gece bir sularında meydana gelmiş. Sarhoş oldukları ve çevreye zarar verdikleri iddiasıyla başlayan olay polise mukavamet suçlamasıyla gözaltına alınmışlar. Dün geceden beri gözaltındalar. Emniyette çok ciddi anlamda kötü muamele gördüklerini iddia ediyorlar. Darp izleri açıkça görülüyor. Görüşme odasında üzerlerine gaz sıkıldığını idida ediyorlar." şeklinde konuştu.

Savcılığa çıkartılan 4 kişinin işlemleri sürüyor.

Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'nde hafta başında yaşanan başka bir olayda tutuklama kararı çıkan bir gencin cezaevine götürüldüğü sırada ekip otosundan kaçmasıyla birlikte polislerin gencin gidebileceği yerlere yaptıkları baskınlarda gözaltına alınan 5 genç, olay yerinde ve emniyette işkence gördüklerini idida etmişti. Vucutlarında kırık, çatlak, dikişler ve çok sayıda ezikler bulunan 5 genç Beyoğlu Adliyesi'ne giderek, polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Olayın ardından internet sitesinden bir açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gençlerin polislere saldırdığını ve olayda iki polisin yaralandığını belirterek yaralı polislerin fotoğraflarını yayınlamıştı.

 



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,182 µs