En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu: Meclis'e darbe yapılmıştır

23 Ekim 2008 16:55 tsi
Yazıcıoğlu: Meclis'e darbe yapılmıştır BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu: Anayasa Mahkemesi, Meclis'in yetkisini gaspetmiştir...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği başörtüsü kararıyla TBMM'nin yetkisini gaspettiğini söyleyerek, ''Bu kararla (Meclis'e) darbe yapılmıştır.'' dedi.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, CİHAN'ı ziyaretinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

''ANAYASA MAHKEMESİ, MECLİS'İN YETKİSİNİ GASPETMİŞTİR''
Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsünü üniversitelerde serbet kılacak yasayı iptal gerekçelerini BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, ''Anayasa Mahkemesi bu kararla Meclis'in yetkisini gaspetmiştir.'' dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini aştığını söyleyen Yazıcıoğlu, mahkeminin Türkiye'yi geriye götürecek bir karara imza attığını ve bundan sonra tartışmaların daha da sıklaşarak devam etmesinin bu kararın önüne geçemeyeceğini vurguladı.

''Cumhuriyet Halk Partisi'nin dışında bu karardan haz duyan kimse yoktur.'' diyen Yazıcıoğlu, ''Bu karar Türkiye'yi geriye götüren, dünyadaki özgürleşme ve demokratikleşme adımlarının dışında gerisinde kalan bir karardır. Bundan sonra kimileri bu karar (başörtüsüne üniversitelerde) yasak getirdi diyecek, kimileri getirmedi diyecek ve tartışma bundan sonra da devam edecek.'' diye konuştu.

Mahkemenin verdiği bu kararın ardından ''Meclis ne yapar'' sorusunun sıkça sorulacağını söyleyen BBP lideri, ''Bu kararın ardından Meclis ne yapar diye soracağız. TBMM millet adına varolan ve onun yetkisini kullanan bir kurumdur. Meclis'in millet adına verdiği bir kararı mahkeme yoksayarak değiştirmiş, iptal etmiştir. Alınan bu kararı mahkeme değiştiriyorsa millete rağmen aksini veriyorsa, millet iradesiyle oluşturulan Meclis bundan sonra ne yapacak.'' dedi.

Artık sivil bir anayasaya ihtiyaç duyulduğnu söyleyen Yazıcıoğlu, ''Anayasa ya topyekün değişecek yada bundan sonra Anayasa Mahkemesi oturup bütün kararları kendisi verecek.'' şeklinde konuştu.

Mahkemenin gerekçeli kararında başörtüsünün serbest kalması halinde başıaçıkların baskı göreceği şeklinde görüş belirtmesiyle ilgili olarak Yazıcıoğlu, ''Bugüne kadar başıaçıkların kapalılardan baskı gördüğüne dair bir tek örnek gösteremezsiniz. Tam tersine başı kapalılar baskı yapmak şöyle dursun baskıya maruz kalmaktadırlar. Hatırlanacağı üzere bir üniversitemizde yıllar önce başıkapalı bir öğrenci kızımıza derece plaketi verilmemiş ve hakkını savunamasın diye ağzı kapanarak kürsüden indirilmiştir. Türkiye'de düşüncesi ne olursa olsun herkesin özgürce yaşamaya ve gerekli eğitimi almaya hakkı vardır. Biz hep bunu savunduk. Başıaçıklarda kapalılarda bizim insanımız.'' diye ifadelerde bulundu.

"BU KARARLA (MECLİS'E) DARBE YAPILMIŞTIR''
Mahkemenin verdiği kararın Meclis'i vesayet altına alıp almayacağı şeklindeki bir soruya Yazıcıoğlu, ''Bu kararla (Meclis'e) darbe yapılmıştır.'' dedi. Yazıcıoğlu, ''Meclisin yetkileri bu kararla gaspedilmiş ve bir kere daha aslında darbe yapılmıştır.'' şeklinde konuştu. BBP lideri, ''Tüm bu yaşananların sorumlusu CHP'dir'.' diye anamuhalefet partisine suçlamalarda bulundu.

''(ERGENEKON DAVASININ) ÜZERİNE GÖLGE DÜŞMEMELİ''
Ergenekon Davası hakkında da soruları yanıtlayan Yazıcıoğlu, böylesine önemli bir davanın sulandırılmaması gerektiğini söyleyerek, ''Türkiye'nin yakın dönemine ışık tutacak, ayna olacak bu davaya gölge düşürülmemeli.'' diye konuştu.
Yazıcıoğlu dava hakkında şunları söyledi: "Çok önemli kapsamlı bir dava. Türkiye'nin yakın dönemine ışık tutacak bir dava. Bu davanın üzerine kimse gölge düşürmemeli. Bu dava bir dönemin kirlerini temizleyecek bir dava bu nedenle gölgelenmemeli, sulandırılmamalı, magazinleştirilmemeli. Mahkeme heyeti son derece dingin olmalıdır. Fiziki ortamlar hazırlanarak tez zamanda sonuca varılmalıdır. Tartışmalarla sonuç geçiktirilmemelidir.''



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,458 µs