En Sıcak Konular

Google'a büyük operasyon

23 Ekim 2008 16:30 tsi
Daha önce hiçbir web sitesi bu kadar detaylı incelenmemişti. Resmi kurumların istediği belgeler, internet devi Google'ın başını ağrıtabilir. İşte ayrıntılar:

5 Eylül 2008'de ShiftDelete.Net'te yayınlanan "Büyük Operasyon mu Geliyor?" başlıklı haberde, Türkiye'de faaliyet gösteren bir internet deviyle ilgili olarak yapılan, alışılmışın dışında araştırma faaliyetleri konu edilmişti.

Okurların yoğun ilgisine rağmen, haberi yayınladıktan sonra bir süre sessiz kalmak zorundaydık. Bu süre içerisinde, araştırma yapılan firmanın, web sitemizden istenen belgelere karşı cevabını istemiştik. Firmanın, hem telefon hem de e-postalarımıza rağmen sessiz kalmasından sonra, ilgili markayı okurlarımızla paylaşmaya karar verdik.

HEDEFTE GOOGLE VAR
Aşağıda bir kopyasını görebileceğiniz belge, internet sitemizin ofisini bir süre şaşkınlığa uğrattı. Daha önce internet sitemizden bu tür bir belge istenmemişti. Söz konusu olan firma, ülkemizde en çok ziyaret edilen site olunca, bu şaşkınlık bir süre daha devam etti.

SORUN REKLAM GELİRLERİ Mİ?
Bu araştırmanın nedenine dair bazı söylentiler de mevcut. Bunlar arasında ilk sırayı; reklam gelirleri alıyor. Dileyen herkes, internet üzerinden web sitesine Google reklamları alabiliyor veya dilediği web sitelerine de reklam verebiliyor.

Konunun, vergiler açısından doğruluğu ve ülkemizdeki internet reklamcılığıyla uğraşan diğer kurumlarla devam ettirilen rekabet şartlarının yeniden değerlendirilmesi talepleri nedeniyle bu araştırmanın yapıldığı belirtiliyor.

Tüm İşbirlikleri İnceleniyor

Firmanın, ülkemizde yapmış olduğu tüm işbirlikleri hakkında detaylı araştırmalar yapılıyor. ShiftDelete.Net editörlerinin Google Türkiye ile yaptığı tüm röportajlara ait video kayıtlarının da istenmesi, bunun en açık göstergesi.

PASTANIN EN BÜYÜK DİLİMİ GOOGLE'DA
Ülkemizde hızla büyüyen internet reklamcılığı sektöründe Google, en büyük paya sahip şirket. Tüm dünyada yaşanan finansal krizde önemli markalar ciddi zararlar açıklarken Google, karını arttırmaya devam ettiğini açıklamıştı. Benzer durum, ülkemizde de geçerliliğini koruyor. Google, reklam gelirlerini ve yayıncı ağını giderek genişletmeye devam ediyor.

Arama motoru, e-posta servisi, anında mesajlaşma yazılımı ve haritalar gibi önemli servisleri ile günlük hayatımızın bir parçası haline gelen internet devinin, bu araştırma sürecini sorunsuz bir şekilde atlatması, ülkemizdeki faaliyetlerini yasalara ve rekabet şartlarına uygun olarak daha da büyüyerek devam ettirmesi, en büyük dileğimiz.

 



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,487 µs