aba altından sopa! | " /> aba altından sopa! | "/>

En Sıcak Konular

TÜSİAD’a aba altından sopa!

23 Ekim 2008 15:07 tsi
TÜSİAD’a aba altından sopa! Başbakan Erdoğan TÜSİAD’ın IMF açıklamalarına düzenlediği bir basın toplantısında ilginç imalarla yanıt verdi: Krizi birileri için fırsata dönüştürecek bir iktidar yoktur bu ülkede!

TÜSİAD, bir süre önce krizin Türkiye'yi çok ciddi etkileyeceği yönünde açıklama yaptı ve Hükümet'i hiçbir şey yapmamakla eleştirdi. Ardından IMF ile bir anlaşma yapılmasını talep etti. IMF ile anlaşma yapılması konusunda tartışmalar vardı, ancak bu tartışmalara TÜSİAD'ın baktığı yerden müdahil olan yoktu. Hatta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD'ın çıkışını eleştirerek, IMF ile bir anlaşmaya ihtiyaç olmadığını belirtmişti. Bu gelişmeler ışığında akıllara gelen bir soru, zaman içinde kendini yanıtlamaya başladı: TÜSİAD ne istiyor?

Köşe yazarları patronlar kulübünün niyetini ortaya dökmeye başlamış, TÜSİAD ise üstü kapalı ancak tatmin etmeyen savunmalalar yapmıştı. En son Taha Kıvanç rumuzuyla yazan Fehmi Koru, şu çarpıcı iddiayı gündeme getirmişti: "Bazı işadamları paralarını yurtdışına çıkardı. Ama bu paralar krizde battı. Feryat o yüzden..."

Bugün gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan da isim vermeden TÜSİAD'ın 'krizi kendi adına fırsata çevirmeye çalıştığını' söyledi.

Erdoğan, krizle ilgili konuşurken TÜSİAD'a şöyle cevap verdi: "Dünya ciddi bir dar boğazdan geçiyor. Verilecek kararlar verdiğimiz kararlar ideolojiden uzak beraberliğe destek veren ülkemizi bu krizden galip çıkaracak bir anlayışla davranmamız lazım. Eğer bunu başarabilirsek bu ekonomik krizi biz fırsata çevirebiliriz. Bunu birileri için fırsata dönüştürecek bir iktidar yoktur bu ülkede. Bu böyle bilinmeli."

www.iyibilgi.com



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,808 µs