Beni susturuyorlar | " /> Beni susturuyorlar | "/>

En Sıcak Konular

Hüseyin Görüm: Beni susturuyorlar

23 Ekim 2008 14:27 tsi
Hüseyin Görüm: Beni susturuyorlar Ergenekon duruşmasında söz alan davanın tutuklu sanığı Hüseyin Görüm, bağırarak mahkeme heyetinden söz aldı. Görüm uyarı üzerine sustu ama...

Silivri Cezaevi'nde devam eden Ergenekon duruşmasında söz alan davanın tutuklu sanığı Hüseyin Görüm, bağırarak mahkeme heyetinden söz aldı. Görüm, susturulduğunu iddia etti. Mahkeme heyetinin uyarısı üzerine Görüm, tekrar yerine oturdu.
      
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında sanık Hüseyin Görüm, ayağa kalkıp "Kuvayi Milliye olarak konuşuyorum" diye bağırarak söz aldı. Görüm, "Bir kişiyi susturmak istiyorlar. Adı İmam Hüseyin. Onu bir dinleyin. Bizi bir dinleyin. Danıştay için konuştuk, terörle mücadelede konuştuk, bizi dinlemediler, susturdular."

Bunun üzerine mahkeme başkanı, Görüm'ü yüksek sesle konuşmaması konusunda uyardı. Uyarıyı dikkate alan Görüm, tekrar yerine oturdu.

Davanın başka bir tutuklu sanığı Kuvayi Milliye Derneği Başkanı Emekli Albay Fikri Karadağ ile tartışan Hüseyin Görüm, kendisinin ön plana sürüldüğünü söylemiş, tartışmayı kameraya kaydettirmişti.

Öte yandan, duruşmada söz alan sanık Emekli Astsubay Oktay Yıldırım ise, 16 ayı aşkın süredir tutuklu bulunduğunu hatırlattı. Salonun yetersizliği, basın mensupları ve izlemeye gelenlerin kısıtlanması nedeniyle tecrit süresinin uzatıldığını ileri süren Yıldırım, "Eli kanlı terörist başının bile bundan daha iyi şartlarda yargılanırken, onu bir avukat ordusu savunurken, kimliğinde 'gazi' yazan ben içinde bulunduğum durumdan utanıyorum. Adaletin yerini bulması için yargılamanın naklen yayınlanması düşünülebilir. Basın mensuplarına yeterince yer verilmesini istiyorum. Sanıkların bazılarına soru sorma, onların sorularına cevap verebilmek için sanıkları ayrı değil de hepsinin bir arada yargılanmasının sağlanmasını istiyorum. Tarafıma en az bebek katiline tanınan hakların tanınmasını talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmaya öğle arası verdi.

(Cihan)

 



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,561 µs