'Onlar yok mu onlar...' | " /> 'Onlar yok mu onlar...' | "/>

En Sıcak Konular

'Onlar yok mu onlar...'

23 Ekim 2008 14:08 tsi
'Onlar yok mu onlar...' Başbakan Erdoğan DTP'ye sert çıktı: 6-7 yaşındaki çocukların arkasına saklanıp eylem yapacak kadar cehalet ve gözü dönmüşlük içerisindeler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK teröründen, "6-7 yaşındaki çocukların arkasına saklanıp eylem yapacak kadar cehalet ve gözü dönmüşlük içerisindeler. Terör örgütünün bu gözü dönmüşlüğünü anlamak mümkün ama bir de demokratik zeminde siyaset yapma iddiası içinde olanlar yok mu? Onların sorumsuzluğuna, ilkesizliğine ne demeli, bunu anlamam mümkün değil" dedi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) eğitim-öğretim yılı açılış törenine katılan Erdoğan, terör örgütünün panik içinde  eylemlerini artırdığını belirterek, bunun altında özgürleşme ve demokratikleşme hamlesinin yattığını söyledi.

AKP döneminde sadece Diyarbakır'da 3 bin 356 yeni derslik yaptıklarını, 8 bin 883 bilgisayar gönderdiklerini, 477 okula da genişbant  internet erişimi (ADSL) kurduklarını söyleyen Erdoğan, "25 bin 570 kızımız Diyarbakır'da okulla tanıştırılmış Haydi Kızlar Okula  Kampanyası'yla. İşte bundan rahatsız oluyorlar. 6-7 yaşındaki çocukların arkasına saklanıp eylem yapacak kadar cehalet ve gözü dönmüşlük içerisindeler. Terör örgütünün bu gözü dönmüşlüğünü anlamak mümkün ama bir de demokratik zeminde siyaset yapma iddiası içinde olanlar yok mu? Onların sorumsuzluğuna, ilkesizliğine ne demeli, bunu anlamam mümkün değil. Küçük çocukları istismar edip çatışmadan, gerilimden, kutuplaşmadan medet umacak kadar ilkesizlik. Böyle ilkesiz, böyle seviyesiz bir siyaset tarzı olamaz. Çünkü o çocukların okulla buluşmasından rahatsızlar" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yaptığı ziyaretlerde, bazı çocukların kalabalığın arasından sıyrılarak yanına geldiğini ve (Başbakanım size bir şey söyleyebilir miyim? Bana bir laptop alır mısınız?) dediklerini ifade eden Erdoğan, "O çocukların gelecekte eğitim göreceği üniversitelerin açılmasından da bu çevreler rahatsızdır. O çocukların okumasından, öğrenmesinden, bilgi sahibi olmasından rahatsızlar. Terör örgütü; Türkiye'nin, bölgenin, Kürt kökenli vatandaşlarımızın, bölgesel barış ve istikrarın, temel insani değerlerin, hukukun, demokrasinin açık bir düşmanıdır. Bu ortak düşmana karşı ortak bir mücadele yürütmek zorundayız" diye konuştu.

"Terörün ürettiği olumsuz şartlardan rahatsızlık duyan herkes samimi bir şekilde tavır takınmak durumundadır" diyen Erdoğan, "Bölgede yaşamı terörize edenlere çanak tutan bir siyaset anlayışı özgürlük konusunda, demokratikleşme konusunda ne kadar samimi olabilir? Biz bu tahriklere asla gelmeyeceğiz ve bölgemizi de asla demokrasiden, özgürlüklerden bir kenara, ayrı tutmayacağız. Türkiye'nin güven ve istikrar ortamını bozmaya, ülkeyi gerilimlere sürüklemeye çalışanların oyununa asla gelmeyeceğiz" şeklinde konuştu.



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,695 µs