korkutarak kullanıyor! | " /> korkutarak kullanıyor! | "/>

En Sıcak Konular

PKK çocukları korkutarak kullanıyor!

23 Ekim 2008 11:59 tsi
PKK çocukları korkutarak kullanıyor! Terör örgütü PKK'nın, son günlerde yaptığı izinsiz gösterilerde çocukları korkutarak, sindirerek ya da ödüllendirerek eylemlerine alet ettiği bildirildi.

Batman Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, terör örgütünün yandaş toplayamadığı için eylemlerine çocukları alet ettiğini belirtiler.

Özellikle kentin kenar semtlerinde 15-16 yaş grubu çocukların terör örgütünce terör örgütü elebaşı lehine slogan atmaları, polise, okullara taş atılması ve Türk bayrağını indirmeye yönlendirildiklerini ifade eden yetkililer şöyle dedi:

"Çocuklar, çikolata veya parayla kandırılıyor. Polise taş atmaları konusunda zorlanıyor. Korkutularak, sindirilerek gösterilere alet ediliyorlar. Biz çocuklar ve ailelerini uygun bir dille ikaz ettik. Çocuklara nasihat ediyoruz.

Görüştüğümüz bütün çocukları kazandık. Çocuklar ellerindeki taşı bıraktı. Örgütün kötü emellerine alet olmayın diyoruz. Biz daima vatandaşın yanındayız. Maddi durumu kötü olan ailelere, çocuklarına kapılarına kadara giderek gıda, giysi ve kırtasiye yardımı yapıyoruz."

"3-5 terörist organize ediyor"

Şırnak Emniyet Müdürü Salih Gökalp de toplumda kadın ve çocuğun çok önemli olduğunu söyledi.

"Her ne kadar kişisel de olsa birebir taşı da yesek kadın ve çocuklara karşı merhametli davranabileceğimizi, duygusal yaklaşabileceğimizi terör örgütü de bizim kadar biliyor" diyen Gökalp, kadın duygusallığının, çocukların da bu gösterileri oyun olarak değerlendirmesinin örgütün propaganda yönünden öne geçmesine neden olduğunu kaydetti.

Emniyet Müdürü Gökalp, şunları söyledi:

"Terör örgütü 'Çocuklar taşladı', şeklinde propaganda yapıyor. Aynı çocuklar, polis arkadaşlarla top oynuyor. Bu çocuklar polise, devlete düşman ise polisle top oynar mı? Bu olayda tehdit var, harçlık verme var, babasını tehdit var.

Asıl sıkıntı Şırnak için benim gördüğüm geçmiş dönemde bir şekliyle örgütle bağlantısı olan ve yaşları şimdi 50 civarında olan bazı insanlar maalesef olayları devam ettirmek istiyor. Kendi gördüğü zararı çocukları da görsün istiyor. Mahallenin çocuklarını bu şekilde yönlendiriyorlar.

Biz güvenlik güçleri olarak tahrike kapılmadan kadınların, çocukların kullanılmaya çalışıldığını biliyoruz. Tahrike kapılmıyoruz. Şırnak 55 bin nüfuslu bir yer. Dün burada toplayabildikleri kalabalık ise 300 kadardı.

Örgütte militan kadro dediğimiz 3-5 terörist bu işleri organize edebiliyor. Çocuklar da oyunu seviyor. Çocuklar polis amcalarıyla hırsız polis oyunu oynar gibi oynuyor. Kaçma kovalama oyunu oynar gibi oynuyor."

"İnsan örgüt için en düşük değer"

Gökalp, bölgede okul öncesi eğitimin çok faydalı olacağını düşündüğünü ve kadının bilgilendiği toplumda bu tür olayların daha az olacağını söyledi.

Görevlilerin bu tip olaylarda büyük sabır gösterdiğini, artık bu olayları bildiklerini anlatan Gökalp, "Terör örgütü biz de agresif davranalım, biz de onun istediği gibi davranalım istiyor, ama bu olmuyor. Şırnak şehir merkezi 55 bin nüfuslu bir yer. Cizre ise 100 bin nüfuslu. Bu olaylarda bizim muhatap olduğumuz grubun bütün toplamı 200 kişiyi geçmez ve bunun 70'i çocuk. Bizim için en büyük değer olan insan örgüt için en düşük değer" dedi.

"Şırnaklı istemiyor"

Emniyet Müdürü Gökalp, Şırnaklıların huzursuzluk istemediğini, bu işten vazgeçtiğini, ekmeğini ve aşını nasıl kazanacağına baktığını ifade ederek, "Şırnaklının derdi bu. Biz de bunu biliyoruz. Bizim vatandaştan vazgeçme şansımız yok. Buradaki olumsuzlukların sürekli ön plana çıkarılması bizim en büyük engelimiz. Bu insanları ümitsizliğe itiyor. Üniversite sıralamasında Şırnak sonuncu. Örgüt de sürekli 'Şırnaklılar devlet memurluğuna alınmıyor' diye propaganda yapıyor. Oysa Beytüşşebap'tan şu an staj gören bir kaymakamımız var" dedi.

CNNTurk



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,588 µs