En Sıcak Konular

Demokrat danışman, Obama'yı düzeltti!

23 Ekim 2008 10:54 tsi
Demokrat danışman, Obama'yı düzeltti! ABD başkan adaylarından Barack Obama'nın Türkiye'de tepki çeken Kıbrıs açıklamalarına Demokrat Parti'nin tecrübeli ismi açıklık getirdi.

ABD'nin Kıbrıs ve Ermeni siyaseti değişmez  
 
Demokratların seçim kampanyalarını yürüten Ulusal Demokrat Komitesi'nin eski Başkanı Donald Fowler "ABD'nin yerleşik değerleri olduğunu ve bu pozisyonun yönetim değişikliklerinden etkilenmeyeceğini" bildirdi. Mevcut göstergelere göre Barack Obama'nın başkan seçileceğini belirten Fowler, ancak hiçbir Amerikalı üst düzey yetkilinin Türkiye'yi kıracak söylemlerde bulunmayacağını kaydetti.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton döneminde Demokrat Parti Ulusal Komitesi Başkanı olan ABD'li Profesör Fowler dün Ankara'da bazı basın mensuplarına Amerikan seçimleri hakkında bilgi vererek değerlendirmelerde bulundu. Siyaset bilimcisi Fowler'a, Obama'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı "Kıbrıs sorununun müzakereler yoluyla çözümü, Kuzey Kıbrıs'taki Türk işgaline son verecektir." sözleri hatırlatıldı. "ABD'nin yerleşik değerleri vardır ve bunları çok önemser." diyen Donald Fowler, Amerika'nın Türkiye'nin dostluğuna çok çok önem verdiğine dikkat çekti. İki ülkenin uzun yıllardır yakın müttefikler olduğunu vurgulayan Fowler, yeni seçilen ABD başkanlarının buna zarar vermeyeceğini dile getirdi. Seçimi Barack Obama'nın kazanması halinde Türkiye'yle ilgili söylemlerde bir değişiklik olacağını düşünmediğini ifade eden Fowler, "Hiçbir önemli Amerikalı yetkili Türkiye'yi incitici açıklamalarda bulunmayacaktır." diye konuştu. Kıbrıs ve Ermeni meselelerinin Türk-Amerikan dostluğunu bozmayacağını belirtti.

Fowler'a, Barack Obama'nın anketlerde önde gitmesinin siyahî adayın şahsi gücünden mi yoksa Demokratların Cumhuriyetçiler karşısında avantajlı olmasından mı kaynaklandığı soruldu. Obama'nın zeki ve güçlü bir kişiliğe sahip olduğunu ifade eden tecrübeli siyaset bilimci, ancak Demokratların önde gitmesinin en büyük sebebinin, Başkan George Bush'un politikalarının olduğunu, Demokratlara asıl yardımı Bush'un yaptığını söyledi.

zaman



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs