En Sıcak Konular

Mumcu'nun yerine 3 aday

23 Ekim 2008 10:35 tsi
Anavatan partisinde haftasonu kongre var. Erkan Mumcu çekildi, liderlik için 2 isim var. Biri favori diğerinin soyadı önemli.

Anavatan Partisi’nin kongresi bu haftasonu. Erkan Mumcu çekildi. Liderlik için Salih Uzun favori, Ahmet Özal zorluyor.

Turgut Özal’ın kurduğu Anavatan Partisi, 3 Kasım’da baraj altı kaldıktan sonra bir türlü bulamadığı liderini bir kez daha aramak için hafta sonu kongre yapıyor. Kongre öncesi Erkan Mumcu’nun aday olmayacağını ve siyasetten ayrılacağını açıklamasıyla; parti yeni lider arayışına girmişti.

25-26 Ekim tarihlerinde yapılacak kongrede Teşkilat Başkanlığını yürüten Salih Uzun favori aday olarak ortaya çıktı. Ahmet Özal, babasının mirasına konmak için delegeler nezdinde yoğun bir çalışma sürdürse de Uzun’un şansının daha fazla olduğu belirtiliyor. Murat Akdeniz de bu iki isim arasında sıyrılmanın hesabını yaparak kongreye katılacak.

YILMAZ SONRASI LİDER SORUNU
3 Kasım sonrası Mesut Yılmaz’ın çekilmesi sonrasında bir türlü liderini bulamayan Anavatan Partisi, ‘geçici genel başkanlar’ ile uzun süre yönetildikten sonra, AKP’den istifa edip yeniden partisine dönen ve genel başkanlık makamına oturan Erkan Mumcu ile bir dirilişe geçmiş, partinin oyları yüzde 8’le kadar yükselmişti. Ancak, DYP ile birleşme süreci ile büyük yara alan ve süreci yönetemediği için partisini 22 Temmuz seçimlerine sokamayan Mumcu, koltuğu bırakma kararı aldı.

UZUN’A İKİ DESTEK
Güçlü ve partiyi ayağa kaldıracak bir lider arayışına giren partide, eski tüfeklerden ya da flaş isimlerden aday çıkmadı. Teşkilat Başkanlığını yürüten Salih Uzun hem Erkan Mumcu’nun hem de Mesut Yılmaz’ın desteğini almayı başardı. Uzun’un bu iki destek ve teşkilat tarafından sevilen bir isim olmasıyla ön plana çıktığı yarışta, Ahmet Özal da soyadı ve baba mirası kozlarıyla Uzun’u zorlayacak.

YENİ PARTİYE KATILABİLİR
Kulislerde, Uzun’un seçilmesi sonrasında Mesut Yılmaz’ın hazırlığını yaptığı ve son aşamaya getirdiği Japon Modeli yeni oluşuma partinin iltihak etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Anavatan Partisi’nin teşkilatları ile birlikte yeni oluşumun nüvesini oluşturacağı belirtiliyor.

internethaber



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,320 µs