altın vuruş | " /> altın vuruş | "/>

En Sıcak Konular

Krize karşı altın vuruş

23 Ekim 2008 09:40 tsi
Krize karşı altın vuruş 
Mali krizin vurduğu İngiltere, mal varlığını sergileyerek 'ayaktayız' mesajı veriyor. Merkez Bankası ilk kez, Londra'nın göbeğinde yerin altındaki 150 milyar dolarlık dev altın rezervi deposunun fotoğraflarını yayınladı.

Mali krizin vurduğı İngiltere'de artık resesyona girildiği kabul edilirken hükümet, motivasyonu yüksek tutmak için alışılmadık bir yönteme başvurdu. İngiliz Merkez Bankası (Bank of England), Londra'nın merkezindeki Old Lady of Threadneedle caddesinin altında bulunan dev altın rezervi deposunun ilk kez görüntülerini yayınladı. Şehir merkezinin altındaki bu rezerv deposunda bulunan 24 ayar külçe altınlar toplam 4 bin 600 ton ağırlığında ve 73 milyar sterlin (149 milyar dolar) değerinde. Bu durum uzmanlar tarafından, 'Merkez Bankası ve hükümet 'hazinemiz dolu' mesajı vererek krize karşı psikolojik savaş yürütme planını devreye soktu' şeklinde yorumlanıyor.

HER BİR KÜLÇE YARIM MİLYON DOLAR

Londra'nın merkezinde, her gün binlerce kişinin geçtiği yerin altında bulunan bu müthiş rezervin, Daily Mail gazetesi tarafından yayınlanan bu fotoğrafta 15 bin altın külçenin görüldüğü belirtilirken, her bir külçenin 200 bin sterlin (409 bin dolar) değerrinde olduğu açıklanıyor. Dünya üzerindeki en büyük ikinci altın deposunun güvenliği de devasa kasa kapıları ve sınırlı sayıdaki personele verilen giriş şirfreleri ile sağlanıyor. İngiltere işsizlik, ödenemeyen krediler ve bankalarla uğraşırken bir yandan da psikolojik olarak motivasyonu sağlamaya çalışıyor.


En büyük altın deposu ABD'nin


Dünyanın en büyük altın rezervi deposu New York'ta bulunuyor. Küresel ekonomik krizin çıkış noktası olarak görülen ABD'nin rezervi, doların yükselişinin sürdüğü bu günlerde oldukça önemli bir konuma sahip. ABD yönetiminin şimdi altın rezervlerine de başvurup başvurmayacağı merakla bekleniyor.


İkinci Dünya Savaşı'nda sığınak, şimdi de umut kapısı


Dünyanın ikinci büyük altın rezervi deposunun kapladığı alan, şehrin en uzun binasından bile daha büyük. Devasa kasa kapılarını açmak için de 3 başlıklı anahtarlar kullanılıyor. Duvarların ise bombaya karşı dayanıklı olduğu belirtiliyor. Öyle ki 2. Dünya Savaşı sırasında banka çalışanları buraya sığınak olarak kullandığı ifade ediliyor. Duvarlardaki posterlerde çizimlerle anlatılan güneşli havalar, lüks deniz gezileri ve mutlu anılar ise daima umut vaad ediyor.

yenişafak



Bu haber 1,313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,736 µs