En Sıcak Konular

İşte Aslan'ın Olympiakos 11'i

23 Ekim 2008 09:19 tsi
Avrupa kupalarında bu sezon umduğunu bulamayan Türkiye’nin gözü bu akşam G.Saray’ın üzerinde olacak.

Ali Sami Yen’de Yunan takımı Olympiakos’u ağırlayacak Sarı-Kırmızılılar da farklı galibiyet alarak UEFA Ligi’ne iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

UEFA Ligi’ne kalmayı başaran G.Saray, bu akşam Ali Sami Yen’de Yunan takımı Olympiakos’u ağırlıyor. Sarı- Kırmızılılar bu önemli karşılaşmadan 3 puan alıp grup maçlarına iyi bir başlangıç yapmak istiyor. B Grubu’nda ilk maçını kendi sahasında oynayan G.Saray için bu önemli bir avantaj olarak görülüyor. Sarı-Kırmızılılar, 3 puanla başlamaları halinde bunun devamının geleceğini de düşünüyor.

Sarı-Kırmızılılar daha sonra 6 Kasım’da Benfica ile deplasmanda kapışacak. 27 Kasım’da da Beşiktaş’ı eleyen M.Kharkiv’i Ali Sami Yen’de ağırlayacak olan Cim Bom, son olarak 3 Aralık’ta Hertha Berlin’le Almanya’da karşı karşıya gelecek. Cim Bom’un grupta son maçı yok.

TEK HEDEF KADIKÖY

Bu sezon Avrupa macerasına 5 takımla başlayan ancak Kayserispor, Sivasspor ve Beşiktaş’ın elenmesiyle hayal kırıklığı yaşayan Türkiye’ye bir başka üzüntüyü ise F.Bahçe yaşattı. Şampiyonlar Ligi’nde başarısız sonuçlar alan Kanarya’nın üzüntüsüne karşılık G.Saray bir kez daha Avrupa’da en başarılı ekip olduğunu göstermek istiyor. Sarı-Kırmızılılar’ın en büyük hayali ise Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak UEFA Kupası finalinde bir kez daha bu kupayı kaldıran takım olmak.

iYi TAKIMIZ YENECEGiZ

Galatasaray Teknik Direktörü Skibbe, Yunan rakipleri karşısında ofansif olduğu kadar defansif anlamda da önemli işler yapmak durumunda olduklarını söyledi. Skibbe, “Rakibimizin uluslararası alanda önemli bir tecrübesi var. Son 10 yılda Yunan Ligi’ni domine eden bir takım. Böyle olduğu için de seviniyorum. Bizim takımımız adına da uluslararası alanda kendini gösterme fırsatı olacak. Özellikle ofansif alanda rakibimizin önemli silahları var. Kovacevic ve Galletti gibi çabuk ve teknik oyuncuları var. Bu da şunu gösteriyor, yarın defansif anlamda da epeyce işimiz olacak" diye konuştu.

TÜYOLAR KALLİ’DEN

Teknik danışmanlık yapan Feldkamp’ın hafta sonunda Olympiakos’u izlediğini de belirten Skibbe, “Önceki gün ben ve teknik ekibimle bu izlenimlerini paylaştı. Başkanımız Adnan Polat'ın Kadıköy'de final düşüncesini gerçekleştirmek yolunda ilk adımımızı atmamız gerektiğini söyledim. Mümkün mertebe UEFA Kupası'nda ilerlemek istiyoruz. Grubumuzda 5 iyi takım ve 4 iyi rakip var. Mümkün olduğunca fazla puan toplamayı hedefliyoruz. Son olarak ligde Trabzonspor maçında gerçekten iyi bir oyun sergiledik. Bundan dolayı kadroda çok büyük değişiklikler düşünülemez. Burada üzücü olan, sonradan oyuna giren Aydın Yılmaz’ın adale sakatlığı nedeniyle yarın kadroda olmaması.. UEFA Kupası'ndaki ilk maçımız en az Olympiakos kadar bizim için de bu maç önemli" ifadesini kullandı.

YILDIZLARIN ZOR SINAVI

Bu sezon Avrupa’da büyük hedefler için yola çıkan ve çok önemli yıldızları kadrosuna katan G.Saray bu akşam rüştünü ispatlamaya çıkıyor. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde S.Bükreş’e elenen ve taraftarını hayal kırıklığına uğratan Sarı-Kırmızılılar, UEFA ön elemesinde ise Bellinzona’yı geçerek UEFA Ligi’ne kalmayı başarmıştı. Bu maçlarda özellikle Milan Baros’un porformansı Sarı-Kırmızılılar’ı coşturmuştu. Cim Bom’un şimdi bu önemli yıldızlarına bir büyük sorumluluk daha düşüyor.

Çok formda bir döneminde olan Lincoln, Baros, Kewell ve Arda gibi oyunculardan herkes Yunan takımı Olympiakos karşısında ekstra işler bekliyor.

KADRO BOZULMUYOR

Sakatlığı nedeniyle Trabzonspor maçının ilk onbirinde şans bulamayan Ümit Karan ve Nonda da Olympiakos karşısında görev almaya hazır. İdmanlardaki hırsı ve başarılı hareketleri ile göz dolduran iki oyuncunun buna rağmen kulübede maça başlaması bekleniyor. Teknik Direktör Skibbe, Trabzon kadrosunu bozmayı düşünmüyor.
 



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,075 µs