şok belge! | " /> şok belge! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da şok belge!

23 Ekim 2008 09:16 tsi
Ergenekon'da şok belge! Ergenekon tutuklusu Muzaffer Tekin'in bıçakla intihar etmeye kalkıştığı ortaya çıktı. İşte şok konuşmalar...

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski savcı Ertaç Giray'ın ve korumasının sorgusu devam ediyor.


Giray'la birlikte, çok önemli mali yolsuzluklarla ilgili belgelerin bulunduğu kaydedilirken; dava ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. İstanbul'da meydana gelen ve kamuoyunda Dost Tarikati cinayeti olarak bilinen davanın da Ergenekon davasına eklenmesi talep edildi.


Ergenekon Davasının mahkeme ayağı sürerken soruşturmada da bir birbiri ardına gelişmeler yaşanıyor. Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan Sarıyer eski savcısı Ertaç Giray ve koruması Hüseyin K. İstanbul Emniyeti'nde sorguya alındı. İstanbul polisi Ergenekon sanıkları emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk ve İsmail Eksik'in de avukatlığını üstlenen eski Sarıyer Savcısı Ertaç Giray'ın evinde arama yaptı ve bazı belgelere incelenmek üzere el koydu. Giray'la birlikte ele geçirilen gizli belgelerin özellikle mali yolsuzlukları aydınlatılması noktasında büyük öneme sahip olduğu iddia edildi.

Kamuoyu Ertaç Giray'ı çok yakından biliyor. Giray'ın adı, Danıştay saldırısının ardından intihar girişiminde bulunan Muzaffer Tekin'i geç teslim olmaya ikna ettiği iddialarıyla gündeme gelmişti.


ERGENEKON tutuklusu Muzaffer Tekin Danıştay saldırısında adı geçince bıçakla intihar etmeye çalışmış ancak yaralı olarak kurtulmuştu. Tekin'in intihar ettiği gece Zekeriya Öztürk ve Ertaç Giray arasındaki konuşma teknik takibe takılmıştı.


Zekeriya Öztürk: Abi.


Ertaç Giray: Efendim Zekeriya?


Zekeriya Öztürk: Hocaya ulaşamıyorum, ev telefonunu biliyorsanız bir arayın da onun aracında Muzaffer abinin bıçağı var, onu almamız lazım. Burada olaylar geriliyor.


Ertaç Giray: Gerildiği belli zaten.


Zekeriya Öztürk: Hoca şimdi kayboldu ortadan, onu biz şey yapmadık etmedik, yalnız orada suç aleti var, suç aletini ver, adamlar (polisler) şüphelenmeye başladı.


Ertaç Giray: Tamam, yüzükleri takıp hemen geliyorum...


Giray'ın yüzüklerle neyi kastettiği bilinmiyor ancak, eski savcı Giray'ın eski koruması Hüseyin K'nın Kars'taki evinde yapılan aramada, ruhsatsız silah ile mühimmat ele geçirildiği belirtildi. Eski koruma gözaltına alınırken 'Ben Ertaç Giray'ın yakın korumasıyım ve onunla birlikte hareket ediyorum' dediği ve eski savcının bu sebeple gözaltına alındığı öğrenildi.


2 zanlının Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorguları devam ederken Ergenekon davasında sürpriz bir gelişme yaşandı. Kamuoyunda Dost tarikati cinayeti olarak bilinen davanın da Ergenekon davasına eklenmesi talep edildi. Şarkıcı Çelik'in de üyeleri arasında yer aldığı Dost Tarikatı lideri İhsan Güven ve eşi, Mayıs 2004'te, Tuzla'daki evlerinde başlarına susturucu silahla ateş edilerek öldürülmüştü.


Esrarengiz cinayetlerle ilgili İstanbul 14. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davada mahkeme heyeti Ergenekon Davasının iddianamesinde cinayetten bahsedildiğini ve konuyla ilgili bütün belge ve dokümanların Savcı Zekeriya Öz tarafından mahkemeye gönderilmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinden ''Ergenekon'' davası ile görülmekte olan dava arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu göz önüne alınarak, dosyaların birleştirilmesi için muvafakat verilmesi istendi.

Bugün



Bu haber 923 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,404 µs