En Sıcak Konular

Rusya, Obama’nın anneannesine karşı!

22 Ekim 2008 16:33 tsi
Rusya, Obama’nın anneannesine karşı! Günahını almayalım. Anneanne gerçekten hasta olabilir. Ama Obama’nın ‘beyaz’ anneannesini, ‘kampanyayı bırakıp’ ziyaret etmesi gerçekten dahiyane. Tıpkı, McCain’in biten parası için Rusya’dan yardım istemesi gibi!

Bugünün iki minik haberi. Haberler minik ama yaratacağı etkiler daha cüsseli olabilir. Amerikan seçimlerinde artık hergün dananın kuyruğu kopuyor ve ne yapılırsa şimdi yapılacak.

Bu yüzden adaylar kimsenin sözüne kulak asacak durumda değil. İşte bu ortamda, Demokrat aday Barack Obama’nın anneannesinin (Madelyn Dunham-85) rahatsızlığı üzerine herşeyi bırakıp, kampanyayı erteleyip ona koştu.

Bu işin “insani” yönü. Ancak seçim sürecinin tümü düşünüldüğünde, aynı zamanda parlak bir halkla ilişkiler hamlesi. Bilindiği üzere Obama muhalifleri ve hatta “kararsız” kesimler tarafından en çok, “siyahi, ABD dışından ve hatta Müslüman” olmakla eleştirildi.

Ve yine bilindiği gibi, ailesi ile ilgili bilgiler en ufak detayına kadar saçıldı. Obama’nın Kenyalı babaya sahip olması üzerinde çok duruldu. Hatta bu manada, “teröristlerle arkadaşlık yapmakla” dahi itham edildi.

Kenyalı Babaannesine de gitsin, helâllık alsın!

Ama Obama, şimdi “beyaz” annesinin “beyaz” annesine koşuyor. Şimdi muhtemelen, “o kadar da değildir, haksızlık etmeyelim” diyebilirsiniz. Ve bu itiraz haklı da sayılmalı. Bu durumda bizzat Obama kampanyasının yöneticilerinin açıklamalarına bakalım. Daha doğrusu satır aralarına.

Obama kampanyası bu ani durumu ülkeye şu başlıklarla duyurdu; Başkan adayı Obama, “yetişmesinde büyür rol oynayan ‘beyaz’ anneannesinin rahatsızlığı üzerine Hawaii Adaları’na hareket etti. Bu nedenle kampanya çalışmalarına birkaç gün ara verecektir.”

Kampanya sözcüleri, “anneannenin durumunun ağır olduğunu söylüyor, ama rahatsızlığı hakkında bilgi vermiyor. Söylenen, bayan Dunham'ın, Obama'nın hayatındaki en önemli kişilerden biri olduğu ve Obama'nın anneannesiyle zaman geçirmeye karar verdiği.

Dunham’ın “hayati tehlikesi” de var. Bu durumda Obama’nın kampanyaya ne zaman döneceği bilinmese gerek. Ama biliniyor. Cumartesi.

Şaka gibi: Rusya’dan ABD Başkanlığı için yardım mı?

Öyle veya bu acil durum, ABD seçmeni için çok anlamlı. Üstelik, ABD seçmenleri içinde ağırlıklı rol oynayan “Beyaz-Kadın-Yaşlı/Emekli” kesimin Cumhuriyetçi aday John McCain’e “yatkın” olduğu bilinirken.

Bu kesit, aile ilişkilerine ve büyüklere ilgi gösterilmesine aşırı duyarlı bir kitleyi oluşturuyor. Sadece bu haber yüzünden oylarını değiştirebilecek bir çok insan bulunuyor ABD’de. Ve bunların büyük kısmı da muhafazar bölüme ait.

Obama’nın genellikle genç ve orta yaş kesiminden oy devşirdiği düşünüldüğünde, zincirin eksik halkası da tamamlanmış oluyor. Suni veya doğal, her iki haldede “ağabeyler”in gelişmeleri kullanma yetisi mükemmel.

Peki ya McCain cephesinden böylesini ışıltılı hamleler gelmiyor mu? Açık söyleyelim daha iyisi var. Kritik/ortadaki eyaletler, iki aday arasında büyük rekatebe sahne oluyor ve bu savaşın en sağlam silahı para.

O da McCain’de yok! Bu yüzden McCain’in, Rusya'nın BM Büyükelçisi Vitaly Churkin'den kampanyasına destek istemesi büyük sansasyon yarattı. Çünkü bu durum, yanlışlıkla bile olsa-ki McCain kampanyası yöneticileri öyle diyor-düzeltilecek gibi değil.

Rus elçi Churkin'e mektup gönderen McCain, 35 dolar ile 5 bin dolar arasında para yardımı yapmasını istemiş. Anlaşılıyor ki bu ABD’de pek alışıldık olan matbu bir mektup. 

McCain mektubunda, "Ülkeme hizmet etme şerefine devam edebilirsem size şu sözü veriyorum: Amerika'nın gücünü, ideallerini ve geleceğini bütün her şeyin önüne koyacağız" demiş. BD başkan adaylarının, yabancı kaynaklardan yardım almaları yasalara aykırı.

Olmasa bile bu sözlerden sonra Rusya’nın yardım yapması zaten beklenemez! Onlar da öyle yapmış zaten; “Rus hükümeti yetkilileri yabancı ülkelerdeki siyasi çalışmalara mali yardım yapmaz.”

İyi ama bu rezillik nasıl gerçek oldu? Bu sorunun yanıtı şöyle olabilir; Obama’yı beyaz anneannesine kim gönderdiyse, McCain’in mektubunu Rus elçiliğine orası gönderdi!

www.iyibilgi.com



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,593 µs