DTP ayağına kurşun sıkar mı | " /> DTP ayağına kurşun sıkar mı | "/>

En Sıcak Konular

DTP ayağına kurşun sıkar mı

22 Ekim 2008 16:19 tsi
DTP ayağına kurşun sıkar mı Yerel seçimler öncesinde oy kaybeden DTP gerilim politikasıyla kayıplarını kapama telaşında. Peki, ‘huzur’ isteyen bölge halkı daha çok gerilim yüzünden DTP’ye tekrar yönelir mi? DTP ayağına kurşun sıkar mı? İyibilgi ‘hayır’

Türkiye’de ilginç gelişmeler oluyor. Yerel seçimlere beş ay kala seçim atmosferine giren Türkiye’de artık tüm gelişmeler seçim odaklı okunuyor. Artan terör saldırılarından siyasilerin yeni çözüm arayışlarına Türkiye Mart ayındaki seçimlere hazırlanıyor.

Diğer yandan Öcalan’a fiziksel şiddet iddiasından DTP’ye bağlı grupların korsan gösterilerine, partinin PKK ile arasına mesafe koyamamasından yapılan son açıklamalara, DTP gerilim politikası mı uyguluyor soruları soruluyor. Bu soruyu soranların çıkış noktası ise DTP’nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yaşadığı oy kaybı. 2004 yerel seçimlerinde dört önemli ili AK Parti’ye kaptıran, genel seçimlerde ise Ağrı ve Bingöl gibi önemli illerden milletvekili çıkaramayan DTP’nin bu seçimlerde ne kadar oy alacağı soru işareti.

Peki, DTP şiddet politikasıyla mı sözkonusu kayıp oyları geri alacak? İşte düğüm burada çözülüyor, çünkü DTP’nin oy kaybetmesindeki en önemli sebeplerden birisi son yıllarda Güneydoğu’da yaşanan görece düzelme. AB sürecinde yapılan reformlar ve KÖYDES projeleriyle AK Parti’nin bölge halkının oylarını aldığı değerlendiriliyor.

Bu durumda şu soru akıllara geliyor: Daha fazla huzur için DTP’den kopan ve istikrar isteyen, OHAL günlerine geri dönmek istemeyen kitleler, artan terörle neden tekrar DTP’ye oy versin? Nihayetinde seçimlerde gizli oy kullanılıyor. Bu halde, yani artan şiddette bölge halkının DTP’den daha fazla kopma olasılığının yüksek olduğu sonucuna ulaşılıyor.

Peki, DTP bunun farkında değil mi? Yapılan yorumlar ‘farkında’ diyor. Üstelik sert çıkışların şahin kanattan değil, ‘güvercin’ olarak bilinen Ahmet Türk’ten gelmesine işaret edilerek bu çelişkinin manidar olduğunun altı çiziliyor. Kulislerde 'Türkiye'de Güneydoğu üzerine uzlaşma sözkonusu. Bu Türkiye'nin bölünmemesi, toprak bütünlüğünün korunmasına yönelik bir proje. Bu uzlaşmanın içinde asker de var hükümet de... Hatta DTP bile Güneydoğu'yu kaybetmeyi artık göze alıyor' yorumları yapılıyor.

'Tepkiler tamamen demokratik!'

www.iyibilgi.com



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs