En Sıcak Konular

Avrupa fatihi sahneye çıkıyor!

22 Ekim 2008 14:04 tsi
Kadıköy'deki UEFA Kupası finaline giden yolda kayıp vermek istemeyen G.Saray, ilk grup maçında Olimpiyakos'u konuk ediyor.

UEFA Kupası'nda grup maçları başlıyor. Perşembe gecesinin en önemli maçında B Grubu'nda Turkcell Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Yunanistan Şampiyonu Olimpiyakos karşı karşıya gelecek. Skibbe'nin öğrencileri Ernesto Valverde'nin Olimpiyakos'unu ağırlayacağı gecede, sadece üç puanı düşünüyor.

2000'de Avrupa'da destan yazarak önce UEFA Kupası'nı ardından da UEFA Süper Kupası'nı kazanan Galatasaray aynı destanı bu sene de yazarak finalin oynanacağı Kadıköy'de yer almak istiyor.

Bu arada bu uzun yolculukta UEFA gruplarındaki ilk maçında Olimpiyakos ile karşılaşacak olan Galatasaray'ın teknik direktörü Skibbe'nin meslektaşı bir Türk ekibiyle ilk kez karşılaşmıyor. Olimpiyakos Teknik Direktörü Valverde 2004-2005'te UEFA Kupası birinci turunda Trabzonspor ile karşılaşan İspanyol ekibi Athletic Bilbao'nun çalıştırıcısıydı. Bu eşlemede temsilcimiz  Athletic'i ilk maçta 3-2 yenmiş ancak depaslmanda 2-0 mağlup olarak elenmişti.

Ayrıca Galatasaray'ın Avusturalyalı yıldızı Harry Kewell ile Olimpiyakos'tan Sebastinao Leto geçen sezon Liverpool'da birlikte forma giymişti.

B Grubu'nda, gecenin maçı olan Galatasaray-Olimpiyakos mücadelesi dışında Hertha Berlin de Benfica'yı konuk edecek. Gruplara gelen yolda Beşiktaş'ı eleyerek B Grubu'na kalan Metalist ise ilk haftayı bay geçen takım.

-SAKATLAR VAR-

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.15'de başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Eduardo Iturralde Gonzalez yönetecek. Gonzalez'in yardımcılıklarını, Juan Carlos Yuste Jimenez ve Jon Nunez Fernandez yapacak. Maçın 4. hakemi ise Jaiver Turienzo Alvarez

Grup maçlarına evinde alacağı 3 puanla başlamayı hedefleyen sarı-kırmızılı ekipte, uzun süreli sakatlıkların yanı sıra Ayhan, Sabri ve Mehmet Topal'ın da sakatlıkları bulunuyor.
 
habertürk



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,967 µs