En Sıcak Konular

Hasan Sabbah çetesi

22 Ekim 2008 13:56 tsi
Tecavüz, kamera çekimi, damdan atma, köpeğe ısırtma gibi her türlü vahşeti kullanan çetenin kendine Hasan Sabbah'ı örnek aldığı belirlendi. İşte vahşet yöntemleri.

Bursa'da tecavüz ettikleri genç kızların görüntülerini kameraya çekip, fuhşa zorladıkları, pitbul köpeklerle de çok sayıda kişiyi gasp edip, yaraladıkları iddia edilen çete liderinin üyelerini uyuşturucuya alıştırıp, örgüte bağladığı ortaya çıktı. Çakal lakaplı çete liderinin, örgütü yönetebilmek için kendisine İranlı eşkıya Hasan Sabbah'ın "uyuşturucu bağımlılığıyla itaat" modelini örnek aldığı belirlendi.

Örgütün zulmünden Bursa'yı terk eden onlarca kişi, çetenin göçertildiği haberleri üzerine şehir dışından jandarmayı telefonla arayarak şikayette bulundu. Düğünlerinde kendilerine para vermeyen bir gelinin yüzünü kestikleri, kendileri hakkında şikayetçi olanları ise inşaatlardan atarak, 13 bin nüfuslu Görükle beldesi halkını sindirdikleri iddia edilen 11 kişilik pitbullu gasp ve tecavüz çetesinden şikayetçi olan mağdur sayısı 50'ye yükseldi. Jandarmanın "Makas 4" adını verdiği operasyondaki gözaltı
sayısının daha da artacağı bildirilirken, çetenin halkı sindirmekte kullandığı 2'si yavru 5 pitbul köpek, hayvan barınağında koruma altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Görükle Göçmen Konutları'nda bazı kişilerin suç örgütü kurarak, nitelikli yağma, kasten yaralama, cinsel saldırı ve tehdit suçlarını işlediklerine dair ihbarı değerlendiren Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin yakalanması için Makas 4 adını verdiği geniş çaplı bir operasyon başlattı. 3 aylık takip sonrasında 10'u tecavüz olmak üzere çok sayıda mağdurun ifadelerini alan jandarma ekipleri, örgüt üyelerinin, lise öğrencilerinin de aralarında
bulunduğu genç kızlarla arkadaşlık kurarak kandırıp evlerine götürdüğünü, burada tecavüz ettikleri kızları görüntüleyerek CD'leri ailelerine göndermekle tehdit edip fuhşa zorladıklarını tespit etti.

Görükle'deki Hazine arazisindeki barakalarda besledikleri pitbull cinsi köpeklerle çok sayıda gasp ve yaralama olaylarına karıştıklarını tespit edilen kişiler tek tek gözaltına alındı. Jandarma tarafından 14 ayrı adreste yapılan eş zamanlı operasyonda liderliğini Çakal lakaplı M.D. (41) isimli şahsın yaptığı 11 çete üyesi yakalandı.

Köpeklerin de katıldığı operasyonda şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 4 tabanca, 3 av tüfeği, 302 fişek, 11 sustalı ve kelebek bıçak, 15 gram esrar, 50 gram Hint keneviri, 1 demir cop, 1 kelepçe ve 'cinsel saldırı" içeren 30 CD ele geçirildi. Çakal Mustafa lakaplı çete lideri M.D.'nin örgütü yönetebilmek için kendisine İranlı eşkıya Hasan Sabbah'ın "uyuşturucu bağımlılığıyla itaat" modelini benimsediği belirlendi.



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,412 µs