En Sıcak Konular

O gece istibarat servisleri uyumadı!

22 Ekim 2008 13:59 tsi
O gece istibarat servisleri uyumadı! Kim olsa yerinde şöyle bir dikilirdi ve kim olsa etrafındakileri dönüp, 'bakın bakın, tüylerim nasıl diken diken oldu' diye gösterirdi. Hem Atlantik ötesinde hem de Kıta Avrupası’nda küresel güvenlikle ilgilenen kurumların bütün 'ilgili' masalar

Ve dahi istihbarat servislerinin, Korhan Abay’ın sular seller gibi zikrettiği (hâla bir çok kişinin, “öyle ezber olmaz adam düpedüz Rusça konuşuyor” dediğine eminiz.) Rusça’dan sonra yeni bir ittifakın “doğuşuna” yemin billah ettikleri kesindir.

Dahası, “iyibilgi kurmayları” gibi, “görsel mesajları” çözme konusunda ehil, grafik ilişkiler konusunda uzman kadroya sahip kuruluşların da, “devletin resmi kanalı", adlı adınca yazalım "TRT-1 ekranlarında”, “o görüntüyü” görünce donup kalmaları zaten eşyanın tabiatıdır!

Resmini göstermek olmaz! Anlatalım. Karşıda kocaman bir sahne. Sağ tarafta-ki artık bunları hep “büyük harflerle” yazıyoruz-SSCB’nin, açık hali ile de Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin “tarihi” Kızıl Ordusu!

Sol tarafta; Devlet-i Cihan, Osmanlı İmparatorluğu’ndan yadigar Mehteran Takımı. Özel kanalların saniyelik reklama “nikah” istediği “Prime Time” da tam 5 saat (yazıyla da işaretleyelim beş saat) canlı yayın! Ki can dayanmaz.

Yetmezmiş gibi TRT-INT de (yani İnternational) tüm milletler de (!) izlesin diye “uydudan iniyor”. Mekan da aynı derecede manalı!.. Kremlin Sarayı! İşi İmparatorluklara götürüyor.

Ekranın sol alt tarafında Türk ve Rus bayrakları dalgalanarak birbirine sarılıyor, kavuşuyor! Altta yazı geçiyor, mealen “dostlar kavuşuyor” minvalli bir not.

Bir yandan Kızılordu korosunun alamet-i farikası ve Türkiye’de de pek bilinen bol gümbürdemeli “Kalinka” şarkısı. (Bu şarkının insanı galeyana getiren ritimleri ile sözleri arasında bir ruh dengesizliği olduğunu pek az kişi bilir. Rus halk müziği Kalinka aslında bir dağ çiçeğidir ve onun öyküsü anlatılır. Siz heyecana gelip silaha sarılabilirsiniz ama neticede romantik bir eserdir. Sözlerini Türkçe dinleseniz, “bunu mu anlatıyormuş” diye sükut-u hayale uğrayabilirsiniz.)

Diğer yandan, Mehteran Takımı’nın-ve bazen hep birlikte-ağzından, “Genç Osman, Ceddim dedem, Estergon Kalesi” naralanması. Hey ki hey. Pentagon’un “Arkadaş üçüncü dünya savaşı budur, nükleer siloları açın” dememesi hayrettir.

Gerçek bu… Kızıl Ordu Korosu ve Mehter Topluluğu'nun birlikte yer aldığı 'Dostluk Konseri'nde Kremlin Sarayı Konser Salonu'nu dolduran beş bine yakın Rus ve Türk unutulmaz bir gece yaşadı. Elbette TV’lerin başındaki on milyonlarca insanla birlikte.

Tabii bu işin biraz "eğlenceli" okuyuşu.. Bir de işin "ciddi" boyutu var. İşte o yarına.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,991 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,622 µs