En Sıcak Konular

Başbakanlık İletişim Merkezi'nden ilginç istekler!

22 Ekim 2008 10:36 tsi
Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşümü hedefleri çerçevesinde “e-devletin” işleyişini hızlandırmak amacıyla başlatılan Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) vatandaşın umudu oldu. Birbirinden ilginç başvuruların yapıldığı BİMER’e sade

Başbakanlık İletişim Merkezi vatandaşın yeni umudu 

BİMER’in Eylül 2008’e ait faaliyet raporuna göre, Eylül ayı içinde çeşitli yollardan 18 bin 611 başvuru yapıldı. BİMER’e 2007 yılının aynı ayında yapılan 11 bin 823 başvuru dikkate alındığında başvuru sayısı yüzde 57 oranında artmış oldu. Başvuruların büyük bölümü internet üzerinden yapılırken, başvurular internet üzerinden ilgili kurumlara gönderildiği için kısa sürede sonuçlandırılabiliyor. 2008’in Eylül ayında 30 bin 938 başvuru sonuçlandırıldı.

TOKİ’nin yurdun çeşitli illerinde yaptığı konutlar ile bu konutlarda oturan vatandaşların sorunları, KEY Ödemeleri ilgili sorunların yanı sıra günlük yaşamı etkileyen elektrik, su, doğalgaz ve telefon ile ilgili şikayetler, sözleşmeli öğretmenler, branş öğretmeni kontenjanı, KPSS sorunları, 4/B’lilere yönelik eş durumu tayini ve işsizlik BİMER’e başvurular içerisinde ön sıralarda yer alan talepler olarak tespit edildi. BİMER’e yoksul vatandaşların eğitim ve sosyal yardım talebini içeren başvurular sık sık yapılıyor.

İŞTE VATANDAŞIN DERDİ, BİMER'İN DEVASI

Vatandaşlar tüm bu sorunlarının yanı sıra birbirinden ilginç taleplerle BİMER’e başvuruyor. Bir vatandaş, geçinecek kadar maaşlı iş bulamadığını ve evde yiyecek kalmadığından yakınırken bu vatandaşın durumu Antalya Valiliği’ne bildirildi. Vatandaş valiliğe çağrılarak sorunlarının çözüleceği sözü verildi.

Başka bir vatandaş cipslerde domuz yağının kullanılıp kullanılmadığını sorarken bu durum Başbakanlık tarafından Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’ne soruldu. Müdürlükten yapılan açıklamada Türkiye’de üretim izni almış herhangi bir üründe domuz yağı bulunmadığı ve Türkiye’de ruhsatlı domuz çiftliğinin bulunmadığı bildirildi.

AYAĞIM BÜYÜK, AYAKKABI BULAMIYORUM

BİMER’e ilginç bir başvuru da Muğla’dan geldi. Muğla’daki bir vatandaş ayağının çok büyük olduğunu ve bunun için ayağına uygun bir ayakkabı bulamadığını, ayağının küçültülmesi için ameliyat olması gerektiğini bildirerek bu konuda yardım istedi. Başbakanlık bu vatandaşın sorunun giderilmesi için de Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı gönderdi.

Başka ilginç bir başvuru da Sivas’tan geldi. Burada yaşayan bir vatandaş, düğün yapacaklarını, evlerinin önündeki sokak lambalarının yanmadığını bildirerek önlem alınmasını istedi. Bu şikayet Sivas ÇEDAŞ Müessese Müdürlüğü’ne bildirilerek vatandaşın sokak lambası sorunu çözüldü.

FENERBAHÇE TARAFTARLARI UMDUĞUNU BULAMADI

Kadıköy Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe-MTK Budapeşte karşılaşmasının başında Maraton Üst E Blok Tribününde çıkan kavga sonucu Fenerbahçe’nin amigoları Sefa Kalya, Ömer Özkal, Mehmet Altunkaynak ve Hakan Altunkaynak’ın da aralarında bulunduğu 10 kişiye verilen para cezası ve spor müsabakalarından men cezası da BİMER’e taşınan başvurular arasında yer aldı. Çok sayıda Fenerbahçe taraftarı adı geçen amigoların olaya karışmadığını iddia ederek, raporları düzenleyen birimlerin teftiş edilmesini talep etti. BİMER, bu talebi İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ileterek şu yanıtı aldı:

“30 Temmuz 2008 Çarşamba günü saat 21.00 da Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda Fenerbahçe–MTK Budapest takımları arasında oynanan şampiyonlar ligi ön eleme futbol müsabakasının henüz başında, maraton tribünü E blokta bulunan iki ayrı Fenerbahçe taraftar grubu arasında karşılıklı tahrik ve tartışmalardan sonra kavga çıkmış maraton tribününde bulunan hazır kuvvetlerle olaya müdahale edilmiştir. Ancak müsabakanın Şampiyonlar Ligi müsabakası olması ve kavganın diğer tribünlere de sıçramaması nedeniyle olaya karışanların yakalanması cihetine gidilmeyerek kamera tespit çalışması yapılmıştır. Daha sonra kamera görüntüleri incelenerek kavgaya karıştıkları tespit edilen toplam (10) şahsa İl Spor Güvenlik Kurulunca spor müsabakalarını seyirden men ve idari para cezaları verilmiştir. Ancak ilgide kayıtlı yazıda Sefa Kalya, Ömer Özkal, Mehmet Altunkaynak ve Hakan Altunkaynak isimli şahıslar bazı mazeretler ileri sürerek olaylara karışmadıklarını iddia etmektedirler. Ancak stat ve Foto Film Şube Müdürlüğüne ait kamera görüntüleri ile fotoğraflar incelendiğinde adı geçen şahısların olayların içinde oldukları tespit edilmiştir. İl Spor Güvenliği Kurulu kararları yanlıca Sulh Ceza Mahkemelerinin kararı ile değiştirilebilmekte olup, verilmiş olan karar için yargı yolu açıktır.”

star



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,897 µs