-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

İşte Filistinlilerin hayat tüneli -Video

22 Ekim 2008 09:39 tsi
İşte Filistinlilerin hayat tüneli -Video Yaklaşık 2 yıldır kuşatma altında bulunan Filistinliler, sayıları bin 100'e ulaşan yer altı tünelleri yoluyla hayatta kalmaya çalışıyor. İşte çok özel görüntüler:

Sayılarının bin 100 civarına ulaştığı tahmin edilen tünellerde, bu yıl içinde 36 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Filistin halkı kuşatmadan kaynaklanan ihtiyaç eksikliğini kapatmak için Gazze ile Mısır hududu arasında yer altı tünellerinden kaçak yollarla yiyecek, içecek ve benzin gibi hayati önem taşıyan erzaklar getirirken, Mısırlı askerler ise hudut bölgesinde kurulan bu tünelleri yıkmaya devam ediyor.

TÜNELLERİN AMACI

İHA'ya açıklamalarda bulunan tünelcilerden Ebu Ahmet, bulunduğu tünel hakkında bilgi vererek, "Bu tünelin uzunluğu 450 metre. Kuşatma altındaki halka yardım amacıyla kazıldı. Buradan silah ve mühimmat geçmez. Sadece yiyecek ve önemli ihtiyaçlar geçer" dedi.

"Halk kuşatma karşısında tünellerle ayakta duruyor"

Tünellerin halk için önemine değinen Ebu Ahmet, "Bu tüneller halkın kuşatma karşısında ayakta durmasını sağlıyor, zira ihtiyaç olan her şey buradan getiriliyor" diye konuştu.

Ebu Ahmet, yaptıkları işte kendi paylarının az olduğunu belirterek, "Halk bizim sadece kendi adımıza erzak getirdiğimizi sanıyor. Tünel kazarak para kazandığımız doğru ama bu çok az bir miktar ve sadece bizi doyurmaya yetiyor" şeklinde kendini savundu.

 


"Para yetmiyor ama halkımız için yapıyoruz"
Ayrıca tünellerde hayatlarını tehlikeye attıklarını da vurgulayan ve "Tünelleri kapatmak için içeri bomba ve gaz atıyorlar. Aldığımız para hayatımızı tehlikeye atmamız için yeterli değil ama biz bunu halkımız için yapıyoruz" diyen Ebu Ahmet, son zamanlarda Mısırlı askerlerin yanı sıra Amerikan güçlerinin de bölgede tünel kapattığına dikkat çekerek, "Mısır tarafında bulunan gözlemci Amerikalı askerler tünelleri kapatmayı çalışıyor. Daha geçen haftalarda 5 kardeşimiz bu çabalardan dolayı hayatını kaybetti" dedi.

NE TÜR EŞYALAR GEÇİRİLİYOR?

Filistinli Hamdan Ebu Şa'ir ise, tünellerden ne tür eşya getirildiğinin sorulması üzerine, "Tünellerden bu pazarda gördüğünüz her şey geçiyor ama tünellerde çalışanların hepsi gençlerimiz ve hayatlarını bizim için tehlikeye atıyorlar" şeklinde cevap verdi.

ARAP ÜLKELERİ VE MISIR'A ÇAĞRI

Öte yandan, kuşatmanın kaldırılması için Arap ülkelerine ve özellikle Mısır'a seslenen Ebu Şair, "Bu kuşatmanın kaldırılması için ellerinden geleni yapmalılar. Halkımız kötü durumda" dedi.

Tünellerde kazı yaparak hayatını kazanmaya çalışan işçi Hasan Ahmet ise, "Biz bu kuşatmadan çok çektik. Her şeye rağmen benzin ve temel ihtiyaçlarımızı buradan geçirmeye devam edeceğiz. Tehlikeli olsa da vatanımız için feda olsun" ifadelerini kullandı.

Bölgede bulunan tünellerin sayısının bin 100 civarında olduğu tahmin edilirken, tünellerin kapatılması için Mısır tarafından atılan gaz ve bombaların 36 kişinin ölümüne sebep olduğu bildiriliyor..

 timetürk



Bu haber 1,710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,292 µs