En Sıcak Konular

McCain'e Rus desteği!

22 Ekim 2008 09:27 tsi
McCain'e Rus desteği! ABD'de başkanlık seçimine tam iki hafta kalırken, Demokrat Parti adayı Barack Obama ile Cumhuriyetçi rakibi John McCain kritik eyaletlerde seçim çalışmalarına hız veriyor.

Florida, Colorado ve Missouri gibi yarışın başa baş geçtiği eyaletlerde kıyasıya bir çekişme var. Ancak Obama, McCain'e karşı anketlerdeki üstünlüğünü sürdürüyor. En son Washington Post gazetesiyle ABC televizyonunun anketinde Obama, McCain'in 9 puan önünde çıktı. Günlük Rasmussen anketinde de Obama, McCain'in 4 puan önünde yer aldı. Bu ankete katılanların yüzde 50'si Obama'yı, yüzde 46'sı McCain'i destekledi. Anket ortalamaları göz önüne alındığında ise McCain'in son bir haftada aradaki farkı biraz azalttığı görüldü. Ancak Cumhuriyetçilerin ağır toplarından eski Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın Obama'ya desteğini açıklaması ile zaten zorda kalan McCain, Rusya'nın BM Büyükelçisi Vitaly Churkin'den kampanyasına destek isteyerek kendi ayağına kurşun sıktı. Rus elçi Churkin'e mektup gönderen McCain, 35 dolar ile 5 bin dolar arasında para yardımı yapmasını istedi. McCain mektubunda, "Ülkeme hizmet etme şerefine devam edebilirsem size şu sözü veriyorum: Amerika'nın gücünü, ideallerini ve geleceğini bütün her şeyin önüne koyacağız." dedi. Rus elçiliği kısa bir açıklama yaparak, Rus hükümeti ve yetkililerinin yabancı ülkelerdeki siyasi çalışmalara mali yardım yapmadıklarını bildirdi. Skandal üzerine McCain'in sözcüsü, mektubun yanlışlıkla gönderildiğini söyledi. ABD başkan adaylarının, yabancı kaynaklardan yardım almaları yasalara aykırı.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı John McCain ile başkan yardımcısı adayı Sarah Palin arasında, "eşcinsel evlilikleri" konusunda görüş ayrılığı olduğu ortaya çıktı. McCain'in, kişisel düzeyde eşcinsel evliliklerini desteklemediği; ancak kararın eyaletlere bırakılması gerektiği yönündeki açıklamasından bir hafta sonra Palin, eşcinsel evliliklerini ülke çapında yasaklayacak federal bir düzenleme anlamına gelen anayasa değişikliğinden yana olduğunu söyledi. Öte yandan Demokrat başkan adayı Barack Obama, yetişmesinde büyük rol oynayan anneannesinin ağır rahatsızlığı üzerine onu görmek üzere Hawaii adalarına gitmeye karar verdi. Obama, bu yüzden kampanyasına birkaç gün ara verecek.

timetürk



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,246 µs