En Sıcak Konular

21 dakikada 4 gol!

21 Ekim 2008 22:14 tsi
Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Fenerbahçe, Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda İngiliz temsilcisi Arsenal'i konuk ediyor.

FENERBAHÇE: 1 - ARSENAL: 3

21-GOL - DİABY

19- GOL - SEMİH Alex'in soldan ortasında arkada Güiza mükemmel bir vole vurdu... Silvestre'ye de çarpan top ağlarda...Şimdi durum 2-1

11-GOL- WALCOTT - Olacak iş değil sevgili futbol severler... Santrayı yaptı Fenerbahçe... Topu kaptırdı... Yine savunmanın arkasına atılan bir top... Bu kez Walcott Volkan'ı da geçti ve boş kaleye topu gönderdi...

10- GOL - ADEBAYOR - Orta sahadan atılan arapasında Adbayor kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı plase vuruşunda topu ağlarımıza gönderdi...

Ve Karşılaşma başladı BAŞARILAR FENERBAHÇE...


İŞTE İLK 11

FENERBAHÇE
Volkan Demirel, Gökhan, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Maldonado, Selçuk, Alex, Uğur, Semih, Guiza.

ARSENAL
Almunia Eboue Silvestre Song Diaby Clichy Nasri Denilson Fabregas Walcott Adebayor

Karşılaşmayı İsveçli hakem Peter Fröjdfeldt yönetecek. Fröjdfeldt'in yardımcılıklarını Henrik Andren ve Magnus Sjöblom yapacak.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda İngiltere'nin Arsenal takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, gruptaki ilk galibiyetini almak için mücadele verecek. 'Devler Ligi'nde 6. kez yer alan sarı-lacivertliler, (G) grubundaki ilk maçında deplasmanda Portekiz'in Porto takımına 3-1 yeniLerek, lige kötü bir başlangıç yaptıktan sonra, ikinci maçta Kadıköy'de Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla 0-0 berabere kaldı.

İngiliz ekibi Arsenal ise (G) Grubu'ndaki ilk maçında Dinamo Kiev ile deplasmanda 1-1 berabere kalmış, ikinci maçında da sahasında Porto'yu 4 - 0 gibi ezici bir skorla yenmişti.

SAĞ KANAT ÇÖKTÜ

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal ile oynayacağı maçta taraftarının da desteğiyle grup lideri Arsenal'i yenip, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk galibiyetini almak isteyen Fenerbahçe, karşılaşma öncesi birtakım sakatlık sıkıntıları yaşıyor.

Sarı lacivertli ekipte sağ kanatta görev alan isimlerden Önder ve Gökhan Gönül'ün sakatlıkları sürüyor. Gökhan'ın oynayıp, oynamayacağının maç saatinde belli olacağı öğrenilirken, Önder'in Arsenal karşısında görev almasının zor olduğu bildirildi. Kocaelispor maçında sakatlanan Önder'in yerine sağ kanatta Ali'ye görev veren Aragones'in Gökhan'ın oynayamaması durumunda Arsenal maçında yine Ali'ye sağ kanatta görev vermesi bekleniyor.

Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Emre de Arsenal maçındaa forma giyemeyecek.

ARSENAL DEFANSI AĞIR YARALI

Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Arsenal'de sakatlığı süren Kolo Toure, William Gallas ve Bacary Sagna forma giyemeyecek.

Arsenal defansının en etkili isimlerinden Kolo Toure, son oynanan Everton mücadelesinde omuzundan sakatlandığı için Salı günü takımındaki yerini alamayacak. Bir diğer defans oyuncusu William Gallas ise ise Fransa Milli Takımı ile çıktığı maçta dizinden sakatlandığı için yine Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecek isimler arasında. Bacary Sagna'da diz problemi devam ettiği için sarı lacivertlilere karşı forma giyemeyecek.

EN KRALI ALEX!

Sarı-lacivertlilerin Avrupa'daki en golcü ismi 11 kez fileleri sarsan Alex. 20 de asisti bulunan kaptanı, 7 golle ikinci kaptan Semih Şentürk izliyor. Semih bugün Kocaeli maçındaki gibi orta alana yakın oynayacak.

STAT: Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı
SAAT: 21.45
HAKEM: Peter Fröjdfeld (İsveç Futbol Federasyonu)
YAYIN: Star TV

29 SENE SONRA

F.Bahçe ile 1979-80 sezonunda Kupa Galipleri'nde eşleşen Arsenal, 2-0 ve 0-0'lık sonuçlarla turu geçmişti. Ada ekibi, bu sezon 4 Avrupa maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

FENERBAHÇE KADIKÖY'DE YENİLGİYİ UNUTTU

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 3. maçında Kadıköy'de İngiltere'nin Arsenal takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, sahasındaki etkili performansına güveniyor. Özellikle son iki sezondur yaptığı maçlarda saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak başarılı bir grafik çizen sarı-lacivertliler, 2005-2006 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Milan (23 Kasım 2005) karşısında aldığı 4-0'lık mağlubiyetin ardından, Kadıköy'de yenilgi yüzü görmedi.

İtalyan ekibe karşı aldığı mağlubiyetten sonra sahasında 15 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Fenerbahçe, son olarak bu sezon grupta Dinamo Kiev ile yaptığı maçta 0-0 berabere kaldı.

Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıktığı son 15 Avrupa Kupası maçında 11 kez kazanırken, 4 maçta eşitliği bozamadı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki üst üste yaptığı son 9 Avrupa Kupası maçının 8'ini kazanırken bir beraberlik aldı.

İNGİLİZLER'E ŞANSI TUTMUYOR

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu mücadelesinde Arsenal ile karşılaşacak Fenerbahçe, bugüne dek Avrupa kupalarında İngiliz ekiplerle yaptığı 13 maçın 4'ünü kazandı. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında Şampiyon Kulüpler Kupası, Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve Kupa Galipleri Kupası'nda İngiliz ekiplerle toplam 7 kez eşleşti. İngiliz ekiplerle yaptığı 13 maçın 7'sinde yenilen Fenerbahçe, 2 maçta ise beraberliğe razı oldu.

Geçen sezon ünlü İngiliz ekibi Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde karşı karşıya gelen Fenerbahçe, Kadıköy'de 2-1 yendiği rakibine deplasmanda 2-0 mağlup olarak elendi.

Öte yandan Fenerbahçe, 29 yıl sonra Avrupa kupalarında Arsenal ile karşı karşıya gelecek. İngiliz ekiple 1979-1980 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1. tur mücadelesinde eşleşen Fenerbahçe, deplasmanda 2-0 yenildiği rakibiyle İstanbul'daki maçta 0-0 berabere kalarak, kupadan elenmişti.

FENERBAHÇE'NİN HEDEFİ 51. GALİBİYET

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 3. maçında İngiltere'nin Arsenal takımını konuk edecek Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 149. maçına çıkacak.

Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 148 maçta, 50 galibiyet, 24 beraberlik ve 74 yenilgi aldı. Rakip filelere toplam 182 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 247 gole engel olamadı.



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,734 µs