Camiiye molotoflu saldırı | " /> Camiiye molotoflu saldırı | "/>

En Sıcak Konular

Camiiye molotoflu saldırı

21 Ekim 2008 22:04 tsi
Camiiye molotoflu saldırı Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türklere ait bir cami, gece yarısı kundaklandı. Avusturya Türk Federasyonu yetkilileri olayla ilgili provokasyon uyarısı yaptılar ve...

Kundaklama sonucu çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle genişlemeden söndürüldü. Can kaybının olmadığı yangında maddi hasar oluştu.

Avusturya Türk Federasyonu'na (ATF) bağlı, bünyesinde bir cami de bulunduran Selçuklu Teşkilatı'na Molotof kokteylli saldırı yapıldı. Saldırını yapanların belli olmadığı bildirildi.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen ATF Başkanı Ali Can, gece yarısına doğru yapılan saldırıda başta mescit olmak üzere bütün sosyal alanlar ve büro kısmının kullanılmaz hale geldiğini söyledi. Saldırı esnasında mescitte kimsenin olmamasının olası bir faciayı önlediğini kaydeden Can, suçluların bir an önce emniyet birimlerince yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını istedi.

ATF olarak hiçbir şekilde provokasyona gelmeyeceklerini ifade eden Başkan Can sözlerini şöyle sürdürdü: "Avusturya'da barışı, sevgiyi, huzuru ve hoşgörü içerisinde yaşamayı kendine prensip edinmiş ve bu değer yargılarının 35 yıldır büyük bir azim ve gayretle gelişmesini kendisine misyon edinmiş bir sivil toplum kuruluşuyuz. Avusturya yasalarına ve buna başlı olarak emniyet birimlerine güvenimiz tamdır. Faillerin bir an evvel yakalanıp adalet önünde hesap vermelerini sabırsızlıkla bekliyoruz."

ATF üyesi Hulisi Yılmaz da olay yerinde yaptığı açıklamada, kimseden şüphelenmediklerini belirterek, suçluların bir an önce bulunup cezai işleme tabi tutulmasını arzu ettiklerini ifade etti. Sağduyu çağrısı yapan Yılmaz, "Arkadaşlarımız endişe duymasınlar. Avusturya polisine güvenimiz sonsuzdur." dedi.

Avusturya polisi, olayla ilgili araştırmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

cihan



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs