Kanadoğlu konuştu: Hemen kapatılsın | " /> Kanadoğlu konuştu: Hemen kapatılsın | "/>

En Sıcak Konular

Kanadoğlu konuştu: Hemen kapatılsın

21 Ekim 2008 20:46 tsi
Kanadoğlu konuştu: Hemen kapatılsın DTP'nin son günlerde yoğunlaşan çıkışları eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nu da konuşturdu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tıkayan ünlü 367 formülünün mucidi olarak adı hafızalara kazınan Kanadoğlu, DTP konusunda geç kalındığından şikayetçi...

DTP bugün yangına körükle gitti. Meclis yerine Diyarbakır'da grup toplantısı yapıldı. DTP'liler Öcalan'ı Kürt halkının önderi olarak gördü. İmralı'ya DTP heyetinin gönderilmesini ve cezaevi sisteminin değiştirilmesini istediler. Ahmet Türk, "PKK soykırım sonucu doğmuştur" dedi.

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Star Ana Haber'de, Ahmet Türk'ün sözlerini değerlendirdi. Kanadoğlu, 'gereken önlemler alınmazsa bu tarz konuşmaları daha çok duyacağız' diyerek, DTP'nin PKK ile işbirliği içinde olduğunu savundu.

İşte Kanadoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMIYOR

"Terörle mücadele eden hiç bir ülke terör örgütüyle iş birliği yapan siyasi kuruluşa izin vermez. Eğer bir siyasi kuruluşun, terörle işbirliği içinde olduğunu görüyorsanız ve bu konuda açılmış dava var ise, bundan önce de aynı konuda bir kaç dava açılmıştı ama sonuç çıkmadı. Bu durum doğrudan doğruya demokrasinin gerekli olan önlemleri almamasının sonucudur."

ORTADA PKK İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE BİR PARTİ VAR

"Ortada kesinlikle Türkiye'nin bölünmesini isteyen bir terör örgütü vardır, bu terörle işbirliği içinde olan bir siyasi parti vardır. Eğer gerekli önlemler alınmayacaksa, daha çok bu tarz konuşmalarla karşı karşıya kalacağız. İngiltere İspanya ne yaptıysa biz de onu yapma hakkına sahibiz."

Kanadoğlu, Ergenekon davasında ilk gün yaşanan kargaşayla ilgili de şunları söyledi;

ADALET BAKANLIĞI GEREKENİ YAPMALIYDI

"Görülen karmaşa ve kargaşa her sade türk vatandaşını üzen, kıran ve inciten bir tablodur. Adil yargılanma hakkı bir bütündür, bir genel kavramdır ama bir genel kavramın altında mevcut olan savunma hakkı vardır. Bunu da sağlayacak olan bir fiziki şarttır. Bunu da sağlayacak olan Adelet Bakanlığı'dır. Günü belli olan, sanık adedi belirlenmiş olan, avuktlarının kaç kişiden oluştuğu bilinen duruşmayı böyle zora sokmanın anlamı yoktur."

internethaber



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,940 µs